Draagbaar textiel

Textiele wearables & biosensoren

Biosensoren van draagbare textielelektronica kunnen gedetailleerd inzicht verschaffen in bepaalde medische aandoeningen, prestatieverbeteringen bijhouden of inzicht geven in hoe iemand reageert onder extreme fysieke of mentale omstandigheden.

Medische, atletische sport en militaire toepassingen

Voor een breed scala van medische, sportieve en militaire toepassingen kan een persoonlijk bewakingssysteem dat de gebruiker of andere betrokkenen informeert over zijn fysieke toestand, gedetailleerde inzichten bieden die anders onopgemerkt zouden blijven.

Draagbare textielelektronica voor sporttoepassingen
Vlucht Sensing Shirt voor Aeolus

Biosensoren die onder extreme omstandigheden werken

Wereldwijd zijn er veel biosensoren of wearables beschikbaar of in ontwikkeling om de fysieke toestand van het menselijk lichaam te meten. Verschillende studies tonen echter aan dat deze wearables (nog) niet geschikt zijn voor gebruik in extreme omstandigheden. 2M is gespecialiseerd in de ontwikkeling van textiel-elektronica biosensoren die nauwkeurig en betrouwbaar meten onder extreme omstandigheden. Oplossingen die comfortabel zijn om te dragen gedurende lange periodes zonder storingen.

Verschil tussen textiel wearables en patches

Gezondheidspleistertechnologie wordt rechtstreeks op de huid van een patiënt of gebruiker geplakt. Draagbare textielelektronica is volledig geïntegreerd in kleding en maakt een meer indirect contact met de huid.

Voor biosensoren die een goed huidcontact vereisen, zoals ECG, EOG, EEG en EMG, is de technologie van gezondheidspleisters vaak superieur wat betreft prestaties en robuustheid tegen bewegingsartefacten. Het voordeel van draagbare textiel-elektronische biosensoren is echter dat zij een meer niet-invasieve oplossing bieden die comfortabeler is voor gebruik in het dagelijks leven.

One-stop-shop voor wearables van textiel

2M levert samen met partners complete geïntegreerde draagbare textieloplossingen. Oplossingen die ruwe data verwerken en omzetten in bruikbare informatie. Deze informatie kan worden gebruikt voor directe real-time tactiele feedback of worden gevisualiseerd in een app of geaggregeerd in rapportages op hoger niveau. Wij bieden een one-stop-shop voor complete textiele wearable producten inclusief web/app en cloud connectiviteit.

Aangepaste biosensoren

Voor specifieke toepassingen zijn soms volledig nieuwe biosensoren nodig. Biosensoren die creatief gebruik maken van bestaande technologische mogelijkheden op nieuwe manieren die nieuwe toepassingen mogelijk maken. 2M kan de creatie van deze nieuwe innovaties van idee tot product ondersteunen. Het begint allemaal met het juiste idee.

Vlucht Sensing Shirt - Aeolus

Fysiologische monitoring voor militaire piloten en boordpersoneel

 • Betrouwbare en duurzame metingen onder extreme omstandigheden
 • Verbetering van de prestaties van piot-aircraft-teaming
 • Gebruik tijdens de vlucht en tijdens de training
 • Onverklaarbare fysiologische voorvallen (UPE's) beperken

Gezamenlijke inspanning van Holst, TNO Soesterberg, Elitac & 2M Engineering

 • Sensoren ECG, bio-impedantie, versnelling
 • Uitrekbare elektronica op stof gedrukt
 • Hartslag, ademhaling, G-kracht, uitdroging.
  Gegevensverwerking
  Feedback via app
 • Naadloze integratie in pilootondergoed
  Redundante sensor positionering
  Voldoet aan de veiligheidsvoorschriften

Contact 2M

Neem vandaag nog contact op met 2M Engineering om te ontdekken hoe wij uw idee in een product kunnen omzetten.

Textiele draagbare projecten

Slimme kleding - sensor & haptische feedbacktechnologie
De volgende generatie slimme kleding 2M werkt aan geavanceerde slimme kledingtechnologie waarbij we haptische feedback en sensoren integreren en...
Vluchtwaarnemingssysteem
Wat is het Flight Sense-systeem? Het Flight Sense System is een ontwikkeling voor piloten van de luchtmacht waarmee fysiologische...
nl_NLDutch