Bluetooth draagbaar en BLE

2M is expert in bedrade en draadloze verbonden producten. In veel van onze draagbare apparaten wordt Bluetooth Low Energy gebruikt, maar we gebruiken ook standaard Bluetooth of andere draadloze technologieën (LORA, WIFI, NFC), afhankelijk van de toepassing.

Draadloze Bluetooth-draagbare apparaten

Draadloze Bluetooth wearable devices kunnen extreem laag vermogen hebben. Dus geen batterijen opladen.

Eenvoudige gegevensuitwisseling met mobiele toestellen

Bluetooth LE maakt directe gegevensoverdracht mogelijk van een draagbaar sensorapparaat naar een mobiele telefoon. Eerst gegevens opslaan of direct live gegevens streamen. Alles is mogelijk. BLE wordt ondersteund op iOS vanaf de iPhone 4S. Alle nieuwere iPhones en iPADS zijn geschikt voor BLE. Android omarmde de Bluetooth Low Energy-technologie iets later, maar nu ondersteunen de meeste nieuwe Android-telefoons ook Bluetooth Low Energy.

Gestandaardiseerde draadloze technologie

Bluetooth Low Energy-producten betekenen een enorme sprong voorwaarts voor de Bluetooth-technologie, waardoor miljarden apparaten die vroeger niet verbonden waren, met een zeer laag stroomverbruik kunnen worden opgenomen in de verbonden wereld. 

Activ8 Bluetooth Low Energy Product Development voorbeeld
Activ8 Bluetooth Low Energy (BLE) productontwikkeling

Wat is Bluetooth-technologie?

Bluetooth®-technologie is de wereldwijde draadloze standaard die een handige, veilige verbinding mogelijk maakt voor een groter aantal apparaten en diensten. Het is een essentieel element om alledaagse voorwerpen in de verbonden wereld te brengen. De draadloze Bluetooth-technologie werd in 1994 door Ericsson ontwikkeld en was oorspronkelijk bedoeld als een draadloos alternatief voor RS-232-datakabels. Bluetooth-technologie wisselt gegevens uit over korte afstanden met behulp van radiotransmissies. Bluetooth-technologie werkt in de licentieloze industriële, wetenschappelijke en medische (ISM) band op 2,4 tot 2,485 GHz, met behulp van een spread spectrum, frequency hopping, full-duplex signaal met een nominale snelheid van 1600 hop/sec. De 2,4 GHz ISM-band is in de meeste landen beschikbaar en vergunningvrij.

Waarvoor wordt Bluetooth Low Energy gebruikt?

De draadloze Bluetooth-technologie is ingebouwd in miljarden producten, van auto's en mobiele telefoons tot medische apparatuur en computers en zelfs vorken en tandenborstels. Met Bluetooth-technologie kunt u spraak, gegevens, muziek, foto's, video's en andere informatie draadloos delen tussen gekoppelde apparaten.

Wat kan de Bluetooth-technologie nog meer doen?

Oorspronkelijk bedoeld als een draadloze vervanging voor kabels op telefoons, headsets, toetsenborden en muizen, gaat de Bluetooth-technologie nu veel verder dan dat. Bluetooth-technologie brengt alledaagse apparaten in een digitale en verbonden wereld. Op de gezondheids- en fitnessmarkt variëren de gebruikssituaties sterk - van sensoren die het activiteitenniveau monitoren tot medische en wellnessapparatuur die de gezondheidszorg monitoren, zoals een glucometer, inhalator of tandenborstel. De best verkopende smartphones, pc's en tablets ondersteunen allemaal Bluetooth-technologie. Systemen in het voertuig bieden de mogelijkheid om te bellen, sms'en te versturen en zelfs om te reserveren voor een diner. De Bluetooth SIG ziet ook ontwikkelingen waarbij chauffeurs belangrijke informatie zoals voertuigdiagnose, verkeer en zelfs de gezondheid van de chauffeur in realtime kunnen volgen. Bluetooth-technologie creëert mogelijkheden voor bedrijven om oplossingen te ontwikkelen die het leven van de consument beter maken.

Reeks

Het bereik is toepassingsspecifiek en hoewel de kernspecificatie een minimumbereik voorschrijft, is er geen limiet en kunnen de fabrikanten hun implementatie afstemmen op het gebruik dat ze mogelijk maken. Het bereik kan variëren afhankelijk van de klasse van de gebruikte radio in een implementatie:

  • Klasse 3 radio's - hebben een bereik tot 1 meter of 3 voet
  • Klasse 2 radio's - meestal te vinden in mobiele apparaten - hebben een bereik van 10 meter of 33 voet.
  • Klasse 1 radio's - voornamelijk gebruikt in industriële toepassingen - hebben een bereik van 100 meter of 300 voet.
nl_NLDutch