9DOF-bewegingssensoren

QSense-Motion sensing platform

QSense-Motion is een draagbaar platform voor bewegingsregistratie, bedoeld om de 3D-oriëntatie van menselijke lichaamssegmenten te controleren aan de hand van lineaire versnellingsmetingen, hoeksnelheidsmetingen en magnetometermetingen.

Via draadloze BLE-streaming kan het systeem de 3D-oriëntatie (quaternions) en de ruwe sensorgegevens (versnellingsmeter, gyroscoop, magnetometer) in realtime uitvoeren.

Het platform kan worden geïntegreerd in oplossingen voor een breed scala van toepassingen voor onderzoek, sport en (virtual reality) games.

QSense is verkrijgbaar in twee uitvoeringen:

  • QSense Bedraad: voor volledige integratie in kleding & maximale prestaties. Rijpheid: prototype.
  • Draadloze QSense: volledig draadloze technologie voor maximaal gebruiksgemak. Volwassenheid: CE-gecertificeerd product.
Thuisrevalidatie bewegingsopnemer pak

QSense bedraad

Het QSense bedrade systeem bestaat uit een hoofdeenheid die via draden verbonden is met 1-5 sensorstrings die elk 1-4 sensoren kunnen bevatten. Elk sensorknooppunt bevat een versnellingsmeter (lineaire versnelling meten), een gyroscoop (hoeksnelheid meten) en een magnetometer (aardmagnetisch veld meten). De gegevens worden via BLE naar een pc of mobiel apparaat gestreamd voor verdere verwerking of visualisatie.

Draadloze QSense

Draadloze IMU-bewegingssensoren die direct streamen via draadloze BLE-technologie naar een mobiel apparaat of pc. Deze sensoren kunnen zowel Quaternions als ruwe 9-DOF bewegingsgegevens uitvoeren, afhankelijk van de behoeften en toepassing. Deze oplossing is geoptimaliseerd voor real-time gaming, AR- en VR-toepassingen. CE-gecertificeerd.

Meer informatie over QSense draadloze IMU-sensoren

REAL-TIME

Oplossingen voor het in realtime volgen van 3D-bewegingen met behulp van geavanceerde sensorfusiealgoritmen.

MODULAIR

Oplossingen voor het volgen van het lichaam, variërend van 1-20 bewegingssensoren.

GAMING, AR & VR

Geoptimaliseerd voor serieuze games, AR- en VR-toepassingen die een lage latentie vereisen.

DRAADLOZE CONNECTIVITEIT

QSense gebruikt draadloze BLE-technologie

Belangrijkste kenmerken

3D Bewegingsdetectie voor professionals

QSense meet 3D oriëntatie en streamt draadloos naar een computer, telefoon of tablet. Sample rates tussen 30 en 200 samples per seconde afhankelijk van toepassing en aantal bewegingssensoren.

Geoptimaliseerd voor Real-Time toepassingen

Geoptimaliseerd voor real-time Virtual Reality en Augmented Reality Serious Gaming toepassingen. Real-time volgen van bewegingen in 3D met 15 ms wachttijd tot 12 sensoren (en 25 ms tot 20 sensoren). 

QSense bewegingsdetectie voor AR/VR
9DOF-bewegingssensoren voor sporten

State of the art sensortechnologie

State of the art sensortechnologie (versnellingsmeter, gyroscoop, magnetometer) en meetnauwkeurigheid.

Ruwe sensorgegevens of quaterniongegevens

QSense kan ruwe sensorgegevens (versnellingsmeter, gyroscoop, magnetometer) of quaterniongegevens uitvoeren. U beslist.

Van enkel arm/been tot volledig lichaam volgen

QSense kan één enkel lichaamssegment (arm, been, rug, hoofd), het volledige onder- of bovenlichaam of het volledige lichaam volgen. U bent verantwoordelijk voor de toepassing; wij leveren de technologie.

BLE-connectiviteit

QSense maakt gebruik van draadloze BLE-technologie die resulteert in het beste draadloze bereik in zijn klasse en hoge gegevensoverdrachtsnelheden tot 2 MBps.

Gemakkelijke installatie.
Naadloze compatibiliteit

De QSense is snel en eenvoudig te installeren via een enkele draadloze BLE-verbinding met een mobiel apparaat. Er is geen extra hardware nodig. 

Lichtgewicht en comfortabel om te dragen

QSense maakt gebruik van kleine, lichte sensoren die gemakkelijk met riemen op het lichaam kunnen worden bevestigd of volledig in de kleding kunnen worden geïntegreerd.

Blijvende kracht

QSense kan tot 8 uur worden gebruikt. Laad alleen de hoofdeenheid op na een volledige werkdag. 

Eenvoudige verbinding met de wereld

QSense heeft een goed gedefinieerde open API naar Unity en Matlab. Het engineeringteam van 2M levert voorbeeldcode en kan ook helpen bij de integratie van QSense in uw toepassing.

Oplossingen op maat

Wij hebben controle en eigendom over de volledige hardware, wat ons in staat stelt bestaande producten aan te passen of volledig nieuwe oplossingen te ontwikkelen. Nieuwe oplossingen die 100% geoptimaliseerd en op maat gemaakt zijn voor bepaalde toepassingen.

Serious gaming. Geoptimaliseerd voor AR/VR 

QSense is geoptimaliseerd voor het volgen van bewegingen voor serieuze gametoepassingen. De QSense-hoofdtoestel gebruikt een enkele draadloze BLE-radio. Eenvoudig in te stellen. Directe verbinding met mobiele apparaten, smartphones en tablets. 

Het QSense-systeem is ontwikkeld met Augmented Reality- en Virtual Reality-toepassingen in gedachten. 

VR-revalidatiebewegingssensoren
QSense-Motion 9DOF bewegingsdetectie

Revalidatie en opleiding

QSense is bedoeld voor professionele training en medische revalidatietoepassingen. Training kan plaatsvinden in de kliniek of in een thuisomgeving.

QSense-sensoren zijn gemakkelijk te gebruiken, snel te plaatsen en vereisen minimale kalibratie.

Het QSense systeem is ontwikkeld, gevalideerd en getest met een aantal vooraanstaande ziekenhuizen en revalidatieklinieken in Nederland.

Motion tracking sensor toepassingen

Knooppunten 9D Motion Tracking Oplossing voor revalidatie en VR-revalidatiegaming

Gezondheid

QSense motion trackers leveren zeer nauwkeurige oriëntatie en ruwe meetgegevens voor gezondheidstoepassingen, waaronder fysiotherapie, revalidatie en protheses, waar real-time bewegingsmonitoring van cruciaal belang is. Zeer nauwkeurige gegevens en bewegingsregistraties houden patiënten betrokken bij de therapie en zorgverleners kunnen de voortgang van het herstel van hun patiënt evalueren, door het gebruik van waardevolle en betrouwbare informatie.

Motion Tracking Sensor Oplossing

Sport

Topsporters en sportprofessionals streven altijd naar uitmuntendheid en zelfverbetering. QSense 3D motion tracking sensoren leveren essentiële gegevens om prestaties te verbeteren, technische vorm te monitoren en blessures te voorkomen. QSense motion tracking-sensoren bieden realtime bewegingsgegevensregistratie in elke omgeving, van de atletiekbaan tot het zwembad, en geven atleten en coaches een nieuwe manier om aan hun doelen te werken en geweldige resultaten te behalen.

Projecten & voorbeelden

Touchback Sensor Handschoen voor gebruikers van prothesehanden
Sensorhandschoen die druk en diafragma meet voor gebruikers van prothetische handen Binnen het Touchback-project wilden we een brug slaan tussen...
9DOF handbeweging volgen
Nauwkeurig volgen van hand- en vingerbewegingen Op basis van ons 9DOF motion tracking platform hebben we ook een miniatuurversie...
NODES - 9DOF Motion Suit voor VR-revalidatiegames
Human motion tracking Nodes is een bewegingsopnamesysteem bedoeld voor medische/onderzoeksdoeleinden om de oriëntatie van...
Bewegingsdetectie voor revalidatie van een beroerte thuis
Beter en sneller herstel van beroerte thuis met verbeterde motorische prestaties van paretische ledematen De meeste patiënten die...
A8200 9DOF Motion Logger (Acc, Gyro, Magneto)
9DOF IMU voor het volgen van beweging op basis van ruwe gegevens A8200 9DOF Motion Logger is een registratieoplossing voor het vastleggen van ruwe sensorwaarden....
nl_NLDutch