9DOF-bewegingssensoren

Motion tracking platform voor mobiele oplossingen

2M NODE's is een state-of-the-art ontwikkelingsplatform voor de analyse en rapportage van menselijke kinematica. Het mobiele centrale platform is voorzien van hoognauwkeurige draagbare traagheidssensoren, een eenvoudig te integreren mobiele API/SDK (Matlab en Unity) en expertise en ondersteuning van het 2M-engineeringsteam. Voor specifieke toepassingen kan 2M deze ontwikkelingen snel omzetten in medisch gecertificeerde eindproducten. 

Draagbaar sensorplatform

NODE's is een modulaire oplossing die beschikbaar is in verschillende uitvoeringen:

  • Laag latentie bedrade NODE's
    Een bedraad NODE-systeem werkt met strings van 1-4 NODE's per string. Een hoofdeenheid kan 1-5 strings aansluiten. Dit biedt oplossingen van 1 tot 20 sensor NODE's, afhankelijk van de behoeften van de toepassing. Het voordeel van een bekabelde oplossing is het gemak van de installatie.

  • Volledig draadloze NODE's
    Voor toepassingen die tussen 1-6 sensor NODE's vereisen, is er ook een volledige draadloze bewegingsdetectieoplossing beschikbaar.

Van 1 tot 20 sensor NODE's

Nodes vertegenwoordigt een nieuwe klasse van zeer schaalbare, lage latency real-time draadloze traagheids- en oriëntatiesensoren. Oplossingen kunnen bestaan uit 1 tot 20 NODES, afhankelijk van uw toepassingsbehoeften.

Directe interface naar Eenheid of Matlab

2M NODE's hebben een directe interface naar Eenheid en Matlab via de gemakkelijk te integreren mobiele API/SDK. 2M biedt ondersteuning aan de gemeenschap om de integratie van deze sensoren te vergemakkelijken.

9DOF-bewegingssensoren voor sporten

Belangrijkste kenmerken

REAL-TIME

Real-time bewegingsinformatie

MODULAIR

Schaalbare oplossingen van 1-20 NODE-sensoren

LAGE LATENTIE VOOR VR

Maximale 30 ms latentie tussen beweging en reactie in het VR-spel (getest in Unity)

DRAADLOOS

Met behulp van draadloze Bluetooth-technologie

Mobiele AR/VR-toepassingen

Met behulp van de nieuwste MEMS-sensortechnologie die beschikbaar is, is NODES speciaal ontworpen voor fijnkorrelige, laag vermogen, mobiele bewegingsregistratie met een extreem lage latency die nodig is voor Virtual Reality en Augmented Reality-toepassingen.

VR-revalidatiebewegingssensoren
Thuisrevalidatie bewegingsopnemer pak

Ontworpen voor medisch gebruik

NODES is ontworpen voor dagelijks praktisch gebruik in een professionele of thuisrevalidatie instelling. De sensor NODE's kunnen snel worden geplaatst en de kalibratie is eenvoudig, ook voor patiënten met bepaalde bewegingsbeperkingen.

Technologie

Bewegingssensor netwerk

Het NODE-bewegingssensornetwerk bestaat uit 1-20 9DOF-bewegingssensoren die de bewegingsinformatie of ruwe oriënteringsinformatie met hoge datasnelheden draadloos bemonsteren en verzenden naar een mobiel apparaat of een computer. 

De NODES-software maakt een real-time visualisatie van de sensorgegevens mogelijk, evenals een herconfiguratie van de sensoren en de draadloze parameters in de lucht. Alle gegevens die door de NODES Studio-software worden opgehaald, worden gelogd voor een post-analyse.

Bluetooth of Bluetooth Lage Energie

De sensorgegevens worden met behulp van de laagvermogen 2,4 GHz draadloze Bluetooth-radio van een centraal knooppunt naar het mobiele apparaat of de computer verzonden. 

9DOF-bewegingssensoren

Elke NODE is voorzien van een complete set 3-D digitale sensoren, die 9 DOF-sensorgegevens bieden: versnelling, draaisnelheid (gyroscoop) en magnetische veldsterkte (kompas). Volledige 3D-oriëntatie-informatie, uitgedrukt in kwartalen, wordt ook ter beschikking gesteld van de gebruiker. De gebruiker kan ook de modus raw data rate selecteren.

Geoptimaliseerd voor het gebruiksgemak van zorgverleners

Technologie is vaak geoptimaliseerd voor gebruik door techneuten, ingenieurs en onderzoekers. Met NODES hebben we ons gericht op het creëren van oplossingen die gemakkelijk te gebruiken zijn, vooral door mensen die niet noodzakelijkerwijs leven en ademen.

NODES is ontwikkeld in nauwe samenwerking met een aantal vooraanstaande ziekenhuizen en therapeuten in Nederland. 

Motion tracking sensor toepassingen

Knooppunten 9D Motion Tracking Oplossing voor revalidatie en VR-revalidatiegaming

Gezondheid

2M-bewegingtrackers bieden zeer nauwkeurige oriëntatie- en ruwe meetgegevens voor gezondheidstoepassingen, waaronder fysiotherapie, revalidatie en protheses, waarbij real-time bewegingsbewaking van cruciaal belang is. Zeer nauwkeurige gegevens en bewegingsregistraties houden de patiënten bezig met de therapie en de zorgverleners om de voortgang van het herstel van hun patiënt te evalueren, door het gebruik van waardevolle en betrouwbare informatie.

Motion Tracking Sensor Oplossing

Sport

Eliteatleten en sportprofessionals streven altijd naar uitmuntendheid en zelfverbetering. 3D-bewegingssensoren leveren essentiële gegevens om de prestaties te verbeteren, de technische vorm te bewaken en blessures te voorkomen. 2M motion tracking sensoren bieden real-time bewegingsgegevens te vangen in elke omgeving, van de loopbaan tot het zwembad, waardoor atleten en coaches een nieuw middel om te werken aan hun doelen en het bereiken van geweldige resultaten.

Projecten & voorbeelden

NODES - 9DOF Motion Suit voor VR-revalidatiegames

Het volgen van menselijke bewegingen met IMU's Nodes is een systeem voor het vastleggen van bewegingen, bedoeld voor medische/onderzoeksdoeleinden om de oriëntatie van menselijke lichaamssegmenten te meten en vast te leggen....
nl_NLDutch