9DOF-bewegingssensoren

QSense-Motion sensing platform

QSense-Motion is een draagbaar platform voor bewegingsregistratie, bedoeld om de 3D-oriëntatie van menselijke lichaamssegmenten te controleren aan de hand van lineaire versnellingsmetingen, hoeksnelheidsmetingen en magnetometermetingen.

Het systeem bestaat uit een hoofdeenheid, verscheidene sensorknooppunten en een toepassing voor registratie en visualisatie. Elke sensorknoop omvat een versnellingsmeter (meet lineaire versnelling), een gyroscoop (meet hoeksnelheid) en een magnetometer (meet het aardmagnetisch veld).

Via Bluetooth kan het systeem de 3D-oriëntatie (quaternions) en de ruwe sensorgegevens (versnellingsmeter, gyroscoop, magnetometer) in real-time weergeven.

Het platform kan worden geïntegreerd in oplossingen voor een breed scala van toepassingen voor onderzoek, sport en (virtual reality) games.

Thuisrevalidatie bewegingsopnemer pak

REAL-TIME

Real-time 3D motion tracking oplossingen

MODULAIR

Oplossingen voor het volgen van het lichaam, van 1 tot 20 bewegingssensoren

SPELOPLOSSINGEN

Geoptimaliseerd voor serious gaming, AR en VR toepassingen met lage latency.

DRAADLOOS

QSense maakt gebruik van Bluetooth Low Energy 5.2 draadloze technologie

Belangrijkste kenmerken

3D Bewegingsdetectie voor professionals

QSense meet 3D oriëntatie en streamt draadloos naar een computer, telefoon of tablet. Sample rates tussen 30 en 200 samples per seconde afhankelijk van toepassing en aantal bewegingssensoren.

Geoptimaliseerd voor Real-Time toepassingen

Geoptimaliseerd voor real-time Virtual Reality en Augmented Reality Serious Gaming toepassingen. Real-time volgen van bewegingen in 3D met 15 ms wachttijd tot 12 sensoren (en 25 ms tot 20 sensoren). 

QSense bewegingsdetectie voor AR/VR
9DOF-bewegingssensoren voor sporten

State of the art sensortechnologie

State of the art sensortechnologie (versnellingsmeter, gyroscoop, magnetometer) en meetnauwkeurigheid.

Ruwe sensorgegevens of quaterniongegevens

QSense kan ruwe sensorgegevens (versnellingsmeter, gyroscoop, magnetometer) of quaterniongegevens uitvoeren. U beslist.

Van enkel arm/been tot volledig lichaam volgen

QSense kan één enkel lichaamssegment (arm, been, rug, hoofd), het volledige onder- of bovenlichaam of het volledige lichaam volgen. U bent verantwoordelijk voor de toepassing; wij leveren de technologie.

Bluetooth LE 5 connectiviteit

QSense maakt gebruik van Bluetooth 5.2 Low Energy draadloze technologie, wat resulteert in een ongeëvenaard draadloos bereik en hoge gegevensoverdrachtsnelheden tot 2 MBps.

Gemakkelijke installatie.
Naadloze compatibiliteit

De installatie van QSense gaat snel en eenvoudig via een Bluetooth-verbinding met een mobiel apparaat. Er is geen extra hardware nodig. 

Lichtgewicht en comfortabel om te dragen

QSense maakt gebruik van kleine, lichte sensoren die gemakkelijk met riemen op het lichaam kunnen worden bevestigd of volledig in de kleding kunnen worden geïntegreerd.

Blijvende kracht

QSense kan tot 8 uur worden gebruikt. Laad alleen de hoofdeenheid op na een volledige werkdag. 

Eenvoudige verbinding met de wereld

QSense heeft een goed gedefinieerde open API naar Unity en Matlab. Het engineeringteam van 2M levert voorbeeldcode en kan ook helpen bij de integratie van QSense in uw toepassing.

Oplossingen op maat

Wij hebben controle en eigendom over de volledige hardware, wat ons in staat stelt bestaande producten aan te passen of volledig nieuwe oplossingen te ontwikkelen. Nieuwe oplossingen die 100% geoptimaliseerd en op maat gemaakt zijn voor bepaalde toepassingen.

Serious gaming. Geoptimaliseerd voor AR/VR 

QSense is geoptimaliseerd voor het volgen van bewegingen voor serieuze speltoepassingen. De QSense-hoofdeenheid maakt gebruik van één enkele Bluetooth-radio. Eenvoudig te installeren. Directe interfacing met mobiele apparaten, smartphones en tablets. 

Het QSense-systeem is ontwikkeld met Augmented Reality- en Virtual Reality-toepassingen in gedachten. 

VR-revalidatiebewegingssensoren
QSense-Motion 9DOF bewegingsdetectie

Revalidatie en opleiding

QSense is bedoeld voor professionele training en medische revalidatietoepassingen. Training kan plaatsvinden in de kliniek of in een thuisomgeving.

QSense-sensoren zijn gemakkelijk te gebruiken, snel te plaatsen en vereisen minimale kalibratie.

Het QSense systeem is ontwikkeld, gevalideerd en getest met een aantal vooraanstaande ziekenhuizen en revalidatieklinieken in Nederland.

Motion tracking sensor toepassingen

Knooppunten 9D Motion Tracking Oplossing voor revalidatie en VR-revalidatiegaming

Gezondheid

QSense motion trackers leveren zeer nauwkeurige oriëntatie en ruwe meetgegevens voor gezondheidstoepassingen, waaronder fysiotherapie, revalidatie en protheses, waar real-time bewegingsmonitoring van cruciaal belang is. Zeer nauwkeurige gegevens en bewegingsregistraties houden patiënten betrokken bij de therapie en zorgverleners kunnen de voortgang van het herstel van hun patiënt evalueren, door het gebruik van waardevolle en betrouwbare informatie.

Motion Tracking Sensor Oplossing

Sport

Topsporters en sportprofessionals streven altijd naar uitmuntendheid en zelfverbetering. QSense 3D motion tracking sensoren leveren essentiële gegevens om prestaties te verbeteren, technische vorm te monitoren en blessures te voorkomen. QSense motion tracking-sensoren bieden realtime bewegingsgegevensregistratie in elke omgeving, van de atletiekbaan tot het zwembad, en geven atleten en coaches een nieuwe manier om aan hun doelen te werken en geweldige resultaten te behalen.

Projecten & voorbeelden

9DOF handbeweging volgen

Nauwkeurige tracking van hand- en vingerbewegingen Gebaseerd op ons 9DOF motion tracking platform hebben we ook een geminiaturiseerde versie gemaakt die gebruikt kan...

NODES - 9DOF Motion Suit voor VR-revalidatiegames

Het volgen van menselijke bewegingen met IMU's Nodes is een systeem voor het vastleggen van bewegingen, bedoeld voor medische/onderzoeksdoeleinden om de oriëntatie van menselijke lichaamssegmenten te meten en vast te leggen....
nl_NLDutch