Draagbare productontwikkeling

Onze focus

2M Engineering ontwikkelt, certificeert en produceert draagbare producten. Onze focus ligt op:

Medische draagstoffen

Wearables voor een breed scala aan medische en revalidatie toepassingen. Oplossingen voor onderzoek, klinisch gebruik, e-health en thuismonitoring.

Sportartikelen

Wearables voor diverse sporten. Onze technologieplatforms kunnen snel worden aangepast om de basis te vormen van de volgende generatie sport wearables. Oplossingen die real-time feedback geven of coaches en atleten in staat stellen prestaties te volgen.

Draagbaar gezondheidspleister
Draagbaar gezondheidspleister. Activiteit. Beweging. ECG. BR. Temperatuur

Platforms voor draagbare technologie

2M is gespecialiseerd in de volgende wearable technology platforms. Deze vormen vaak het startpunt voor een nieuwe ontwikkeling. Deze platformen combineren (een combinatie van) sensoren en gebruiken embedded algoritmes om ruwe data om te zetten in bruikbare informatie. De applicatie bepaalt of informatie wordt opgeslagen, gestreamd of gebruikt wordt voor directe feedback aan de gebruiker (visueel, haptisch of geluid). Onze huidige wearable platforms zijn:

Activiteit- en slaapbewaking

Complete oplossingen voor het volgen van activiteiten voor specifieke toepassingen die ingebouwde signaalverwerkingsmogelijkheden vereisen. 

9DOF beweging volgen

Motion tracking oplossingen voor het in real-time volgen van 9DOF bewegingen van het complete lichaam of lichaamssegmenten. Gespecialiseerd in VR/AR-toepassingen.

Draagbare gezondheidspatches

Draagbare patches op basis van een integratie van gedrukte elektronica-elektroden en geavanceerde geminiaturiseerde hardware met laag stroomverbruik en slimme algoritmen.

Draagbaar textiel

Complete textiele wearable oplossingen en feedback volledig geïntegreerd in kleding.

Contactloze sensoren

Sensoroplossingen die nauwkeurig vitale lichaamsfuncties meten zonder contact te maken met de gebruiker. Temperatuur, contactloze bedsensoren.

Gekoppelde oplossingen van A tot Z

sensorhardware + app + cloud + web

2M levert complete connected oplossingen bestaande uit draagbare sensoren, web-, app- en cloud-infrastructuur. Dezelfde technologieplatforms kunnen ook worden gebruikt om de volgende generatie Internet of Things (IoT)-oplossingen te creëren.  

Naarmate de wearable-industrie zich verder ontwikkelt, is de behoefte aan nauwkeurigere, compactere, waterdichtere en vooral betrouwbaardere en preciezere sensortechnologieën essentieel geworden.

Bluetooth Laag Energie connectiviteit

2M is expert op het gebied van een breed scala aan bedrade en draadloze connectiviteitstechnologieën. Afhankelijk van de toepassing gebruiken we vaak Bluetooth Low Energy voor onze wearables. Wij zijn expert op het gebied van data opslag en live streaming sensing wearables.

Meer informatie over Bluetooth LE '

Voorbeelden van draagbare productontwikkeling

LODE ECG Streamer & ECG Logger
Voorbeeld LODE ECG Streamer
 • Elektronica & embedded software ontwikkeling
 • Hoge-resolutie streaming op basis van Bluetooth Low Energy
 • 2 loden E-VSA, 256sps, 20 bit
 • Aanmaken en valideren van een HR-detectie-algoritme
 • Laag stroomverbruik ontwerp & beheer van de batterij
 • Certificering van medische hulpmiddelen

Meer informatie '

Dashtag draagbare productontwikkeling
Voorbeeld DashTag Soccer Tracker
 • Elektronica ontwikkeling inclusief Bluetooth LE
 • Gebruikersinterface motorcreatie
 • Firmware software ontwikkeling
 • Aanmaak en validatie van een algoritme
 • Product- & radiocertificering
 • Industrialisering van de elektronica-subassemblage
Gezondheidspatches met gedrukte elektronica
Voorbeeld Hybride Gedrukte & Conventionele Elektronica
 • Vertaling van de klanttoepassing naar de uitvoering
 • Ontwerp van de structuur van de gedrukte elektronica
 • Elektronicacreatie
 • Firmware software maken
 • Testen & integratie met mobiele app

Meer informatie '

2M's unieke competenties in wearables

Wij beheersen een aantal kerntechnologieën, maar de echte toegevoegde waarde van onze aanpak ligt in het optimaal combineren van de verschillende technische mogelijkheden.

Modulaire bouwstenen

2M heeft een grote mand met bouwstenen gebouwd, wat de ontwikkelingskosten en -tijd beperkt en de technische risico's laag houdt.

Klein & plat

2M heeft ervaring met miniaturisatie om extreem kleine, platte en buigzame oplossingen te creëren.

Laag vermogen ontwerp

Wij creëren oplossingen met een lange levensduur. We zijn bedreven in het ontwerpen, testen en optimaliseren van lage vermogens.

Connectiviteit

Ervaring met de meeste bekabelde en draadloze verbindingstechnieken om data naar mobiele apparaten of basisstations te sturen. Ook het ontwerp van (aangepaste) antennes.

Slimme Algoritmen

Experts in slimme algoritmecreatie en feature-extractie om ruwe data om te zetten in zinvolle informatie. Signaalverwerking voor embedded oplossingen.

Meer over slimme algoritmen...

Software Platforms

Het gebruik van de softwareplatforms van 2M bespaart kosten, tijd en risico's. Onze embedded platforms bevatten low level drivers en middleware functionaliteiten. 

Mobiel & Cloud

Wij bieden complete, aangesloten oplossingen, inclusief mobiele apps, cloud- en webfunctionaliteit.

Printed & Textile Electronics

Creatie van gedrukte elektronica & textielelektronica inclusief productie. We maken gebruik van de sterke punten van conventionele technieken en gedrukte technieken om unieke oplossingen te creëren. Lees meer...

Waterdicht

Ervaring in het creëren van waterdichte oplossingen. 

Productontwerp

Breng uw eigen ontwerp mee of maak gebruik van onze ontwerppartners. Ervaren in mechanisch ontwerpen en maken van technieken zoals 3D printen, spuitgieten en industrieel gieten. 

Gebruikersinterface

Gebruikersinterface-ontwerp en -ontwikkelingsomgevingen, zodat u UI's kunt testen voordat ze in het eindproduct worden geïmplementeerd.

Textiel-elektronica, draadloze E-VSA

Voorbeelden van door 2M gecreëerde draagbare producten en lopende projecten

Onze wearable sensor oplossingen omvatten complete cloud connected medische, sport en consumenten wearables. De volgende producten en projecten geven een overzicht van onze mogelijkheden. Wat nodig is voor uw idee kunnen we snel evalueren.

nl_NLDutch