Gedrukte elektronica gezondheid patch sensor platform

In het OPE (Organic and printed electronics) journal van mei 2021 over IoT, Sensors and Healthcare presenteert TNO@Holst centre het printed electronics health patch sensor platform dat 2M Engineering en TNO@Holst samen ontwikkelen.

Voorop in mensgerichte gezondheidszorg

Digitale gezondheidstechnologieën veranderen de manier waarop gezondheidszorg wordt verleend. De vooruitgang in digitale gezondheidstechnologieën helpt de focus te verschuiven van "patiënten behandelen" naar "het welzijn van een persoon verzekeren", en in het nemen van preventieve maatregelen voor kwetsbare groepen van mensen. De impact van de huidige COVID-19-pandemie heeft de aanpassing van digitale gezondheidstechnologieën in de dagelijkse klinische praktijk alleen maar versneld (1). De patiëntenzorg evolueert naar gedecentraliseerde zorgomgevingen met real-time monitoring, waar consultatie in persoon enkel nog de voorkeur geniet als tweede lijn in de behandeling. Dit maakt het voor zorgverleners (HCP's) gemakkelijker om langs het zorgcontinuüm in te grijpen en zorg te verlenen buiten de traditionele ziekenhuisomgeving. Dit heeft ook een positieve impact op de ervaring en het welzijn van de patiënt, wat resulteert in een grotere mensgerichtheid in de gezondheidszorg. Draagbare apparaten spelen een sleutelrol bij het vergemakkelijken van deze overgang in de zorgverlening, en dit zal naar verwachting in een stroomversnelling raken met de toenemende toegang tot 5G-technologie (2). Deze apparaten zijn goed op weg om de ruggengraat te vormen van het internet van medische dingen (IoMT) en bieden de mogelijkheid om de fysiologische parameters van de drager op elke locatie continu te monitoren en draadloos te communiceren, zonder zijn/haar dagelijkse activiteiten te verstoren.

Organische en gedrukte elektronica OPE-tijdschrift
OPE Journal nr. 35 mei 2021
Gedrukte Elektronica Draagbaar Patch Sensor Platform
Dwarsdoorsnede van verschillende lagenopbouw

Belangrijkste uitdagingen bij de ontwikkeling van Gedrukte Elektronica voor draagbare gezondheidspleistersensoren

Bij de ontwikkeling van een met gedrukte elektronica bedrukt, draagbaar sensorapparaat voor gezondheidspatches moet rekening worden gehouden met een aantal belangrijke uitdagingen. Om te beginnen bestaat er geen "one-type-fits-all" draagbaar apparaat dat kan voldoen aan de toepassingsbehoeften van verschillende doelgroepen. Een groot aantal factoren beïnvloedt de configuratie, de toepasbaarheid en de nauwkeurigheid van een gezondheidspatch, waarvan hieronder een selectie wordt gegeven:

  • Fysiologische parameter die gemeten moet worden;
  • Plaats op het menselijk lichaam waar het zal worden aangebracht;
  • Doelgroep van mensen (ouderen, patiënten, risicogroepen, zuigelingen, enz;)
  • Setting waarin het wordt gebruikt (klinisch, thuis, overal, enz.);
  • Vereiste draagtijd;
  • De primaire doelstelling: Is het hulpmiddel bedoeld voor het voorschrijven van een behandelingskuur of een interventie, of is het uitsluitend bedoeld voor bewakingsdoeleinden?

Lees het volledige artikel

Gedrukte elektronica gezondheid Patch Sensor Platform
Klik om in hoge resolutie te bekijken
nl_NLDutch