Draagbaar gezondheidspleister

De Health-Patch is bedoeld voor het meten en registreren van fysiologische signalen zoals ECG, bioimpedantie, versnellingsmeter en andere voor onderzoekstoepassingen. De Health-Patch registreert continu gezondheidsgegevens tot 5 dagen voor offline analyse en verwerking. De Health-Patch bestaat uit een recorder voor eenmalig gebruik, een array van droge wegwerpelektroden met geïntegreerde houder voor de hoofdeenheid, een dockingstation voor het downloaden van gegevens met hoge snelheid en een draadloze USB-dongle voor live-visualisatie en controle van de correcte werking.

Optioneel kan de Health-Patch worden geleverd met standaard Ag/AgCl-elektroden.

Health-Patch ECG, BR, Acc
Health-Patch Onderzoek - Ruwe ECG, BR, Acc gegevensverzameling tot 5 dagen

Medische, Professionele sport & defensie toepassingen

Het health-patch platform kan worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen in de geneeskunde, sport en defensie. Het health-patch platform is vooral geschikt voor hoogwaardige, langdurige (tot 5 dagen) onbewerkte gegevensverzameling voor offline (AI) algoritmeontwikkeling. De health patch is licht van gewicht en gemakkelijk te gebruiken voor de gebruiker en zorgverlener. Naast het offline verzamelen van gegevens kan het health-patch platform ook ruwe of samengevatte biosignalen streamen met behulp van draadloze BLE-technologie.

Draagbaar Gezondheidspatch

Draagbaar technologieplatform voor gezondheidspantsers

De Health-Patch-technologie bestaat uit een aantal universeel toepasbare bouwstenen, die snel opnieuw kunnen worden geconfigureerd voor verschillende toepassingen.

ExG Sensoren

De huidige gezondheidspatch is toegespitst op een ECG met één afleiding, maar het onderliggende technologieplatform is ook geschikt om oplossingen te creëren die ECG-recorders met twee afleidingen (Einthoven-driehoek) of met meerdere afleidingen vereisen.

Met kleine aanpassingen kunnen de interne versterkers worden gebruikt om ExG-signalen te meten om spier-, oog- of hersenactiviteit te volgen, afhankelijk van de precieze toepassing.

Bio-impedantie

Naast ExG-signalen meet het health-patch platform ook bioimpedantie. Deze wordt momenteel gebruikt voor het meten van de ademhalingsfrequentie, maar is ook interessant voor andere toepassingen.

Activiteit & Beweging

In het health patch-platform bevindt zich een 16G accelero-sensor die trillingen, schokken, G-krachten en de richting naar het aardse gravitatieveld meet. De hardware bevat ook gyroscoop- en magnetometersensoren voor tull 9 DOF motion tracking toepassingen.

Temperatuur

Op de patch kan ook de (huid)temperatuur worden gemeten. Deze functie is momenteel in ontwikkeling en zal in de komende maanden worden gevalideerd.

Gezamenlijke ontwikkeling van 2M Engineering & TNO/Holst

TNO bij Holst Centre en 2M Engineering hebben samen een Health Patch ontwikkeld. Expertise van TNO/Holst is geprinte & flexibele elektronica en expertise van 2M is op productcreatie, certificering en productie.

Wij geloven dat het health-patch platform gezondheidszorgbedrijven over de hele wereld zal helpen om op maat gemaakte wearable devices op de markt te brengen, gericht op pre- en postoperatieve monitoring, ambulante monitoring en een verscheidenheid aan specifieke aandoeningen zoals Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD), Inflammatory Bowel Disease (IBD), en voor het op afstand monitoren van Covid-19 patiënten.

Bovendien kunnen dankzij het modulaire ontwerp extra vitale functiemetingen worden geïntegreerd, zoals zuurstofsaturatie en vasculaire dynamiek.

Draagbaar gezondheidspleister
Gezondheid Patch Bewijs van concept (gen1)

Draagbaar Gezondheidspatch - ECG, BR, ACC

Het hiernaast afgebeelde prototype van de health-patch bètaversie bevat een aantal van de lessen van de proof of concept-versie en voldoet volledig aan de CE-richtlijnen en -vereisten. Deze versie, die uitsluitend bestemd is voor klinisch onderzoek, voldoet aan de toepasselijke veiligheids-, EMC-, biocompatibiliteits- en radionormen.

Elektrode pleister voor eenmalig gebruik

De draagbare gezondheidspatch bestaat uit een wegwerpbare elektrodepleister met recorderhouder die op de borst van de gebruiker wordt geplakt. De gedrukte elektronica is flexibel, maakt gebruik van innovatieve droge elektrode materialen die kunnen ademen.

Gezondheid Patch ECG-recorder
Health Patch betaprototype voor klinische studies
Health-Patch recorder

Herbruikbare gegevensrecorder / Streamer

De health-patch recorder wordt in de elektrodehouder geschoven en verzamelt en bewaart ruwe ECG (250sps), BR, ACC gegevens tot 5 aaneengesloten dagen. De event marker knop kan worden gebruikt om gebeurtenissen te markeren en alleen essentiële informatie wordt gepresenteerd aan de gebruiker. De health-patch recorder is IP67 waterdicht.

De recorder maakt gebruik van draadloze BLE-connectiviteit om opnames draadloos in te stellen, te starten en te stoppen. De draadloze interface wordt ook gebruikt voor live of samengevatte datastreams. De recorder kan eenvoudig worden geïntegreerd in softwaretoepassingen van derden via de API. De API kan worden aangepast voor specifieke toepassingen.

Health-Patch PC toepassing

De Health-Patch PC toepassing wordt gebruikt om:

 • Een nieuwe meting opzetten
 • Live streaming visualisaties
 • Opnamen downloaden en opslaan

De health-patch PC-applicatie is vooral bedoeld voor onderzoekstoepassingen. Het maken van aangepaste smartphone-toepassingen is mogelijk met behulp van de open apparaat-API.

Health-Patch PC toepassing
Health-Patch PC toepassing live stream

Live gegevens streamen

De live gegevensstroom kan worden gebruikt om de correcte plaatsing en werking van de elektroden te controleren voordat de gebruiker/patiënt naar huis gaat. Op deze manier kan de zorgverlener zich ervan vergewissen dat het systeem correct functioneert.

Voor speciale toepassingen kan de recorder de ruwe gegevens verwerken met signaalverwerkingsalgoritmen. Hierdoor kunnen de ruwe gegevens worden gereduceerd en de echte informatie in een vroeg stadium van het proces worden geëxtraheerd, waardoor het totale stroomverbruik van het apparaat en de draadloze/opslagbeperkingen in andere delen van de keten afnemen.

Specificaties

Sensoren

ECG

 • Bewaak de hartfunctie, detecteer aritmieën, hartslag, hartslagvariabiliteit. Lood aan/uit detectie.
 • AC ingangsbereik: 16mVpp
 • DC ingangsbereik: -320mW tot +340mW
 • Bemonsteringsfrequentie: 250 sps
 • Resolutie: 24/16bit effectief.

Versnellingsmeter

 • Bewaak lichaamsactiviteiten, G-krachten en houdingen
 • Bereik: +/- 16G
 • Afmetingen: X, Y, Z
 • DC nauwkeurigheid: +/- 0.02G
 • Bemonsteringsfrequentie: 64Hz
 • Resolutie: 12 bit

Gyroscoop & magnetometer facultatief

Bio-impedantie

 • Bewaking van de ademhalingsfrequentie
 • Frequentie: 25/32kHz
 • Bemonsteringsfrequentie: 64Hz

Evenementmarker

 • Markeer specifieke gebeurtenissen door op de knop te drukken

Productontwerp

Afmetingen

 • 70 x 40 x 10mm

Gewicht

 • 35grammen

Functionaliteit

Gegevensopslag met hoge resolutie

 • Sla ruwe meetgegevens op voor periodes tot 5-7 dagen zonder opladen.

Draadloze datastreaming

 • Draadloze onbewerkte of op gebeurtenissen gebaseerde gegevensstreaming via draadloze BLE. Op afstand starten en stoppen van opnames. Live visualisatie van gegevens.
HP100 Draagbaar gezondheidspleister

Oplossingen voor draagbare gezondheidspatches op maat

Verschillende toepassingen, use cases en specificaties vereisen verschillende technische implementaties. Het health-patch-platform is een solide basis voor OEM-productontwikkeling. Op basis van klantspecificaties creëren we maatwerkoplossingen, inclusief de benodigde aanpassingen aan de flexibele elektronica, hardware, productontwerp, functionaliteit en embedded algoritmes. 2M heeft ook ervaring met de certificering van medische hulpmiddelen en de productie van de complete oplossing.

Sensoren & hardware

De hardware van het health patch-platform is modulair en kan worden uitgebreid met extra sensoren zoals de temperatuur van de huid of de zuurstofsaturatie van het bloed. Andere sensoren zoals EMG, EEG, EOG sensoren zijn mogelijk op aanvraag.

Functionaliteit & software

De functionaliteit van het apparaat en de applicatieprogrammeerinterface kunnen eenvoudig worden gewijzigd op basis van de specificaties van de klant om aan de exacte eisen voor de specifieke toepassing te voldoen.

Productontwerp

De algemene esthetiek van het product en de specifieke mechanische eisen met betrekking tot biocompatibiliteit en waterdichtheid zijn aanpasbaar. Wij geloven in snelle prototyping, maar kunnen ook ondersteuning bieden aan high-volume productietechnieken.

Web, app & Cloud

2M levert ook website-interfaces, aangepaste PC-applicaties voor Windows of MAC, of Slimme apparaten (Android of iOS). Inclusief Cloud-gegevensopslag en -verwerking.

Biomedische signaalverwerking

Het draagbare gezondheidspatch-platform is onze basis voor het creëren van specifieke OEM-producten en specifieke oplossingen. Door gebruik te maken van slimme algoritmen die specifieke gebeurtenissen detecteren of de datastroom echt energiezuinig comprimeren kunnen oplossingen worden gecreëerd. Een laag stroomverbruik is essentieel om deze draagbare producten klein en licht te maken. 2M is gespecialiseerd in de ontwikkeling van slimme algoritmen, validatie en certificering voor embedded oplossingen. Dit maakt nieuwe mogelijkheden mogelijk voor het nauwkeurig volgen van behandeling, nooddetectie of (chronisch) ziektebeheer.

Certificering van medische hulpmiddelen

2M heeft ervaring met de certificering van medische hulpmiddelen en beschikt over de vereiste medische kwaliteitssystemen. Van apparaatclassificatie, over risicoanalyse tot tests in testlaboratoria en de volledige documentatie.

Productie

2M heeft ervaring met het uitvoeren van kleinschalige en grotere productievolumes. Dit kan in eigen beheer of via een van onze partners.

Volledig overzicht van de competenties van 2M

Interesse?

Neem contact met ons op om te zien hoe we de realisatie van uw applicatie kunnen ondersteunen.

> Neem nu contact met ons op

> Lees het volledige persbericht (pdf)

> Lees artikel in OPE Journal (Organische en Gedrukte Elektronica)

draagbaar-gezondheid-patch-1
nl_NLDutch