Valdiatie van contactloze medische slaapsensor met Kempenhaeghe

Gezamenlijke inspanning om nieuwe contactloze medische slaapsensor te valideren

De Technische Universiteit Eindhoven, Livassured, 2M Engineering en Kempenhaeghe werken samen aan de validatie van een innovatieve contactloze medische slaapsensor. Deze extreem gevoelige sensor kan zowel grote signalen oppikken als hele kleine signalen die nodig zijn om de hartslag uit het ruwe druksignaal af te leiden. Door deze hoge gevoeligheid is de plaatsing van de sensor flexibeler in vergelijking met andere oplossingen.

Intelligente signaalverwerking

Door de contactloze medische slaapsensor te combineren met intelligente en betrouwbare signaalverwerking kunnen nieuwe toepassingen mogelijk worden gemaakt die niet mogelijk zijn met de huidige consumentgerichte bedsensors.

Focus op 3 use cases - Patiënten met epilepsie, Parkinsonpatiënten & OSA-patiënten

In een slaapcentrum als Kempenhaeghe zijn alle faciliteiten aanwezig om een volledige nacht of langere polysomnografie te doen, maar dit is niet het geval bij de mensen thuis. In dit project ontwikkelen we laag invasieve metingen, maar betrouwbare meetoplossingen die gebruikt kunnen worden om de effectiviteit van bepaalde interventies over langere periodes te monitoren. De faciliteiten en kennis van Kempenhaeghe zullen worden gebruikt om de gevoeligheid en specificiteit van de beddensensor te valideren.

Andere toepassingen

Dezelfde sensortechnologie kan ook worden gebruikt voor andere slaap- of niet-slaapgerelateerde toepassingen. Dezelfde zeer gevoelige sensortechnologie kan ook in stoelen worden geïntegreerd en geeft gedetailleerde informatie over beweging, ademsnelheid, hartslag of andere aan beweging gerelateerde vitale functies.

nl_NLDutch