Draagbaar gezondheidspleister

Draagbare Health Patch-technologie

Herbruikbare Data Recorder / Draadloze Streamer

Droog wegwerp-elektrodeflard

Sport-, militaire en medische toepassingen

2M creëert draagbare gezondheidspatches voor sport-, militaire en medische toepassingen. Onze focus ligt op medische gezondheidspatches. Effectieve gezondheidsmanagement zorgverleners en clinici vertrouwen op nauwkeurige, lange termijn monitoring. Dit vereist medische hulpmiddelen die praktisch in gebruik zijn, comfortabel en betrouwbaar genoeg om lange tijd op het lichaam te worden gedragen. Onze draagbare health patch-oplossingen combineren state of the art hardware in combinatie met flexibele gedrukte elektronica en biocompatibele materialen voor een breed scala aan toepassingen. Deze draagbare gezondheidspatches kunnen direct op de patiënt worden aangebracht of in kleding worden geïntegreerd, zowel voor gebruik in het ziekenhuis als in de thuiszorg.

Voorbeeld van een draagbaar gezondheidspleister

Het hier getoonde voorbeeld van een draagbare gezondheidspatch bestaat uit een disposable unit die op de borstkas van de patiënt wordt geplaatst. De aparte recorder wordt op de disposable geplaatst. Na een opname wordt de opname opgeslagen en wordt de recorder gedesinfecteerd, opgeladen en klaar voor de volgende patiënt. De disposable is flexibel en gemaakt van materialen die kunnen ademen, zodat de effecten op de huid minimaal zijn.

Registratie van gegevens met hoge resolutie

Deze draagbare gezondheidspatch logt ECG, ademhalingssnelheid met behulp van bio-impedantie meting, activiteit, houding en bewegingsgegevens met sample rates tot 256sps en een duur van 5-7 dagen. Dit maakt het draagbare gezondheidspatch-platform zeer geschikt voor real-life patiëntmonitoring voor onderzoekstoepassingen en ontwikkeling, verificatie en validatie van nieuwe algoritmen en toepassingen.

Draadloze streaming

Het gezondheidspatch kan ook ruwe meetgegevens streamen met behulp van Bluetooth LE naar een computer, laptop of mobiele telefoon. De exacte implementatie en het gebruik van deze draadloze streaming verschilt per toepassing en per use case.

Draagbaar gezondheidspleister

Specificaties

Sensoren

ECG-elektroden

Bewaak de hartfunctie, detecteer hartritmestoornissen, hartslag, hartslagvariabiliteit.
Lood aan/uit-detectie. 256sps, 16bit.

Activiteiten- en houdingsensor

Bewaking van lichaamsactiviteiten en houdingen die contextuele informatie van een patiënt geven. 50sps, 12bit. Magnetometer & gyroscoop hardware voorbereid.

Ademhalingssensor

Bewaking van de ademhalingssnelheid en -patronen met behulp van bio-impedantiemeting

Evenementmarker

Markeer specifieke gebeurtenissen door op de knop te drukken

Vormfactor

Afmetingen

70 x 40 x 10mm

Gewicht

35grammen

Functies

Gegevensopslag met hoge resolutie

Sla ruwe meetgegevens op voor periodes tot 5-7 dagen zonder opladen.

Draadloze datastreaming

Draadloze ruwe of op gebeurtenissen gebaseerde gegevensstreaming met behulp van Bluetooth Low Energy. Starten op afstand, stoppen van opnames. Live datavisualisatie.

HP100 Draagbaar gezondheidspleister

Oplossingen voor draagbare gezondheidspatches op maat

Verschillende toepassingen, use cases en specificaties vereisen verschillende technische implementaties. Het health-patch-platform is een solide basis voor OEM-productontwikkeling. Op basis van klantspecificaties creëren we maatwerkoplossingen, inclusief de benodigde aanpassingen aan de flexibele elektronica, hardware, productontwerp, functionaliteit en embedded algoritmes. 2M heeft ook ervaring met de certificering van medische hulpmiddelen en de productie van de complete oplossing.

Sensoren & hardware

De hardware van het health patch-platform is modulair en kan worden uitgebreid met extra sensoren zoals de temperatuur van de huid of de zuurstofsaturatie van het bloed. Andere sensoren zoals EMG, EEG, EOG sensoren zijn mogelijk op aanvraag.

Functionaliteit & software

De functionaliteit van het apparaat en de applicatieprogrammeerinterface kunnen eenvoudig worden gewijzigd op basis van de specificaties van de klant om aan de exacte eisen voor de specifieke toepassing te voldoen.

Productontwerp

De algemene esthetiek van het product en de specifieke mechanische eisen met betrekking tot biocompatibiliteit en waterdichtheid zijn aanpasbaar. Wij geloven in snelle prototyping, maar kunnen ook ondersteuning bieden aan high-volume productietechnieken.

Web, app & Cloud

2M levert ook website-interfaces, aangepaste PC-applicaties voor Windows of MAC, of Slimme apparaten (Android of iOS). Inclusief Cloud-gegevensopslag en -verwerking.

Biomedische signaalverwerking

Het draagbare gezondheidspatch-platform is onze basis voor het creëren van specifieke OEM-producten en specifieke oplossingen. Door gebruik te maken van slimme algoritmen die specifieke gebeurtenissen detecteren of de datastroom echt energiezuinig comprimeren kunnen oplossingen worden gecreëerd. Een laag stroomverbruik is essentieel om deze draagbare producten klein en licht te maken. 2M is gespecialiseerd in de ontwikkeling van slimme algoritmen, validatie en certificering voor embedded oplossingen. Dit maakt nieuwe mogelijkheden mogelijk voor het nauwkeurig volgen van behandeling, nooddetectie of (chronisch) ziektebeheer.

Certificering van medische hulpmiddelen

2M heeft ervaring met de certificering van medische hulpmiddelen en beschikt over de vereiste medische kwaliteitssystemen. Van apparaatclassificatie, over risicoanalyse tot tests in testlaboratoria en de volledige documentatie.

Productie

2M heeft ervaring met het uitvoeren van kleinschalige en grotere productievolumes. Dit kan in eigen beheer of via een van onze partners.

Volledig overzicht van de competenties van 2M

Interesse?

Neem contact met ons op om te zien hoe we de realisatie van uw applicatie kunnen ondersteunen.

> Neem nu contact met ons op

draagbaar-gezondheid-patch-1
nl_NLDutch