Niet-invasieve controle van de bloedglucose - multi-laser Raman Spectroscopie

Het probleem van diabetes

Diabetes is een snel groeiende chronische ziekte met dramatische gevolgen en veroorzaakt een zware belasting voor de getroffenen. Vandaag de dag zijn er wereldwijd ongeveer 220 miljoen mensen met diabetes gediagnosticeerd. Het beheersen van diabetes is een must om verdere complicaties te voorkomen en een betere kwaliteit van leven voor lijdenden te bieden. Uit onderzoek van Newman en Turner in 2005 is gebleken dat het noodzakelijk is dat diabetici hun glucosespiegels consequent in de gaten houden. Dit moet meerdere malen per dag worden gedaan om de glucosespiegels goed te beheren. De meeste diabetici doen dit echter niet.

Vingerprik - pijnlijk & kostbaar

Vandaag de dag moeten diabetici een "vingerprik"-test uitvoeren als onderdeel van het beheer van hun bloedglucosegehalte. Veel diabetici slagen er om verschillende redenen niet in om dit ook maar één keer te doen: pijnbestrijding, afkeer van het zien van bloed, de kosten van de teststrips, het testprotocol en het risico op infectie. 

Niet-invasieve bloedglucosemonitoring met behulp van multi-laser Raman spectroscopie

2M ontwikkelt een oplossing voor niet-invasieve controle van de bloedglucose met behulp van multi-laser Raman Spectroscopie. Met onze oplossing kunnen mensen met diabetes snel en pijnloos hun bloedglucosespiegels controleren, tegen een lage prijs.

Bij gebruik van normale Raman Spectroscopie ondergaat zeer weinig licht de Raman verstrooiing, daarom zijn hoge integratietijden nodig om een bruikbare signaal-ruisverhouding te bereiken. Daarom richten we ons op multi-golflengte Raman spectroscopie en combineren we dat met een nieuwe kort gepulseerde laser.

Niet-invasieve glucosemonitoring met behulp van multi-laser Raman spectroscopie

Belangrijkste kenmerken

  • Nauwkeurige en pijnloze glucosecontrole zonder de huid te beschadigen
  • Meting binnen 10 minuten
  • Voortdurende controle op glucose
niet-invasieve glucosemeter
nl_NLDutch