Draadloos netwerk van lichaamstemperatuursensoren

Nauwkeurig volgen van de lichaamstemperatuur op meerdere lichaamslocaties

Het multi location body temperature monitoring systeem bestaat uit een aantal kleine draadloze sensoren die de temperatuur en luchtvochtigheid meten. Deze sensoren kunnen zeer dun en klein worden gemaakt zoals een pleister. De informatie wordt draadloos gestreamd naar een centrale logger of direct naar uw smartphone met behulp van Bluetooth Low Energy. De exacte uitvoering is afhankelijk van de uiteindelijke specificaties. De smartphone visualiseert de metingen en stuurt ze naar de cloud, zodat ze op afstand toegankelijk zijn voor onderzoek en klinische doeleinden.

Belangrijkste kenmerken

  • Meerdere sensorknopen op het lichaam
  • Meet temperatuur en vochtigheid (zweet)
  • Extreem laag vermogen. Meet over langere periodes.
  • Bluetooth Smart-connectiviteit voor het versturen van essentiële (gecomprimeerde) informatie naar smartphone / cloud
Multi locatie lichaamstemperatuursensor

Wit en bruin vet - het vinden van de koele lichaamsdelen

Joslin-onderzoekers onthullen geheimen van het vet dat je misschien dunner en minder vatbaar voor diabetes maakt. Wat is er nodig om het extra gewicht te verbranden dat zo veel mensen het risico op type 2 diabetes en aanverwante ziekten met zich meebrengt?

Bruin vet werkt tegengesteld aan wit vet. Wit vet slaat schaamteloos extra calorieën op als overvolle buiken, muffindoppen, liefdeshandvatten en mollige dijen. In keurig contrast, besteedt het bruine vet energie in de vorm van warmte. Dat is erg handig voor het handhaven van de lichaamstemperatuur in pasgeborenen, maar bruin vet neemt zo weinig ruimte in beslag dat de meeste artsen tot voor kort geloofden dat volwassenen er geen hadden.

Joslin's C. Ronald Kahn, M.D., Aaron Cypess, M.D., Ph.D., en hun collega's zochten naar bruin vet in de radiologiescans van volwassenen die de test om andere redenen hadden ondergaan. Ze vonden kleine collecties van bruin vet in de nek en rond de sleutelbeenderen die de neiging hadden om te verschijnen in jongere, slankere volwassenen onderzocht in koelere seizoenen, terwijl deze collecties niet werden gezien in oudere, zwaarlijvige individuen. Vrouwen hadden twee keer zo vaak detecteerbaar bruin vet als mannen. Andere publicaties in hetzelfde nummer van de New England Journal of Medicine en elders sindsdien hebben deze oorspronkelijke waarnemingen bevestigd en uitgebreid.

In de wanhopige zoektocht naar effectievere middelen om de tweeling-epidemieën van obesitas en type 2 diabetes te bestrijden, vertegenwoordigen de verrassende mogelijkheden van bruin vet een potentiële metabolische bonanza. Maar dit verleidelijke idee vraagt om veel vlees, een taak waarbij de Kahn en Cypess labo's zich aansluiten bij het labo van Yu-Hua Tseng, Ph.D. Bron: Joslin Onderzoek

Het voelen van de brandwond

Zwaarlijvigheid ontstaat wanneer de energie-inname hoger is dan de energie-uitgaven. Bruin vet kan helpen de vergelijking in evenwicht te brengen, als wetenschappers de energieverbrandingskracht kunnen benutten voor klinische toepassing. "Bruin vet is geen genezing voor zwaarlijvigheid," waarschuwt Dr. Cypess, "maar het verbranden van honderd of meer extra calorieën per dag zou kunnen oplopen." Bovendien tonen studies bij muizen aan dat de bruine vetactiviteit de metabole complicaties van obesitas lijkt te verminderen, zoals een hoge bloedsuikerspiegel en een lage insulinegevoeligheid, zelfs als de muizen geen gewicht verliezen. "We weten niet of dat waar is bij mensen," zegt Dr. Kahn. Wat Dr. Cypess het "vetteam" van Joslin noemt, staat in het middelpunt van een aantal projecten in meerdere laboratoria die ontworpen zijn om de epidemiologie, de biologie en het klinisch nut van bruin vet te begrijpen. Onder de open vragen, hoeveel energie verbrandt bruin vet precies? In voorbereidende experimenten door Drs. Cypess en Kahn lijken mensen met een normaal gewicht die twee uur lang in een 59-graden kamer zitten met zomerkleding, energie op te kauwen met een snelheid van 100 tot 250 calorieën per dag.

Een uitdaging is het vinden van een betere manier om het bruine vet in de mens te meten. Beeldvorming op basis van bestraling stelt mensen bloot aan kleine, maar cumulatief schadelijke risico's. Magnetic Resonance Imaging (MRI) is duur. In zijn kantoor demonstreert Dr. Cypess een omvangrijke handheld infraroodcamera die hij aan het testen is. De fabrikant verkoopt het om warmteverlies van huizen te identificeren, maar bij mensen kan het een verklikkende bruine vetvlek onthullen.

Een nauwkeurige en betaalbare methode om mensen in het dagelijks leven te volgen

Het draadloze temperatuur- en vochtigheidssensorsysteem zou een eenvoudig controleapparaat kunnen zijn dat de temperatuur van de kofferbak, de arm, de nek en/of de benen bijhoudt en relateert aan het uiterlijk van het bruine vet.

nl_NLDutch