CardioSense - Draadloze ECG-sensor met Atriumfibrillatiedetectie

Draagbare ECG-sensor met atriumfibrillatiedetectie voor thuisgebruik

CardioSense gaat over het mogelijk maken van hartrevalidatie thuis. CardioSense is een draadloze ECG-sensor met ingebouwde atriumfibrillatiedetectie, waarmee patiënten zich na een beroerte kunnen trainen in het comfort van hun huis. De CardioSense draagbare sensor is comfortabel te dragen over langere periodes zonder dat dit leidt tot huidproblemen en loskomende ECG-elektroden. De metingen zijn medisch nauwkeurig en betrouwbaar. Slimme algoritmes voeren een real-time analyse uit om te observeren en/of te alarmeren in geval van een afwijking of noodgeval. Deze informatie wordt naar de cloud gestuurd, waar het toegankelijk is voor zorgprofessionals en dient als basis voor geautomatiseerde en adaptieve coachingsystemen.

Belangrijkste kenmerken

  • Kwaliteits ECG-recorder voor thuisgebruik. Gebruik over langere periodes.
  • Hoge-resolutie (1 lood @ 256sps bij 23bit resolutie) opslag op SD-kaart voor onderzoeksdoeleinden.
  • Boordsignaalverwerking voor specifieke hartproblemen.
  • Bluetooth Smart connectiviteit voor het versturen van essentiële (gecomprimeerde) informatie naar smartphone / cloud.
  • Maatregelen: ECG (HR & HRV), activiteit / beweging, temperatuur
  • Op apparaat real-time alarm terugkoppeling
CardioSense draagbare ecg-sensor

Slimme signaalverwerking - Atriumfibrillatie

Binnen het draagbare sensorapparaat wordt het ECG-signaal in real-time geanalyseerd met behulp van slimme signaalverwerking voor specifieke hartgerelateerde problemen. Na overleg met een vooraanstaande cardioloog in Nederland heeft 2M besloten om zich eerst te richten op betrouwbare en real-time detectie van boezemfibrilleren. Op basis van bestaande publicaties, literatuur en onze eigen denkwijze hebben we verbeterde algoritmes bedacht die betrouwbaar werken op alle bestaande MIT-databases. Deze algoritmes zijn ook beschikbaar op het embedded platform. De volgende stap is het valideren van deze algoritmes. Afhankelijk van de interesse van de klant kan 2M algoritmes maken voor andere hartgerelateerde problemen.

CardioSensor - E-VSA, Activiteit, AF-detectie

Huidige status

Het ontwerp van de elektronica wordt afgerond en getest. Het proof of concept kan worden gebruikt met normale Ag/AgCl wegwerpelektroden, terwijl de totale dikte van het product nog steeds stil kan blijven staan. ECG & activiteitsgegevens worden vastgelegd op een SD-kaart en kunnen ook draadloos via Bluetooth LE naar een prototype app worden gestuurd die is gemaakt. De AF-algoritmen zijn getest met MIT-databases, maar niet in menselijke testen. Dit zou een logische volgende stap zijn. Op dit moment wordt het productontwerp afgerond, zodat het prototype gemakkelijker op mensen kan worden getest. Datum: 06-03-2018

nl_NLDutch