Eenvoudige & snelle monstervoorbereiding voor het testen van de LTA-plaatjesfunctie
In het Thrombospin project hebben we een eerste prototype gemaakt van een volautomatisch LTA monstervoorbereidingsapparaat dat al het tijdrovende handwerk vervangt. LTA (Light Transmission Aggregometry) is de (gouden) standaard bloedtest om de functie van bloedplaatjes te diagnosticeren. Vandaag de dag kosten de handmatige stappen voor monstervoorbereiding de experts veel tijd en moeite. Het doel van het Thrombospin project is om al dit gedoe weg te nemen.
Plaatjesfunctietest
De bloedplaatjesaggregatietest meet het vermogen van verschillende agonisten om bloedplaatjes te induceren in in vitro activering en plaatjes-naar-plaatjes activering. Klassieke aggregometrie maakt gebruik van bloedplaatjesrijk plasma [PRP]. In de Born aggregometer wordt PRP geroerd in een cuvet bij 37°C en de cuvet zit tussen een lichtgang en een fotocel. Wanneer een agonist wordt toegevoegd, verzamelen de bloedplaatjes zich en absorberen ze minder licht, waardoor de transmissie toeneemt en dit wordt gedetecteerd door de fotocel. De LTA-test duurt ongeveer 30 minuten.
Bereidingsapparaat voor trombospinebloedmonsters
Thrombospin is een gecontroleerd tafelapparaat met wegwerpbare bloedafscheidingscontainers. Het systeem is bedoeld voor gebruik in een klinische omgeving door gekwalificeerde professionals voor het verkrijgen van PRP en PPP uit volbloed en het tellen van bloedplaatjesconcentraties in bloedplaatjesrijk plasma (PRP) uit een monster van een van deze vloeistoffen.
Thrombospin maakt een volautomatische bloedplaatjesextractie mogelijk voor het testen van de bloedplaatjesfunctie met behulp van LTA uit volbloed. De gescheiden bloedplaatjes worden gebruikt voor het testen van de bloedplaatjesfunctie via de standaard Lichttransmissie-Aggregometrie [LTA] methode en worden geteld om de verkregen bloedplaatjesconcentratie te kwantificeren, wat de nauwkeurigheid van de LTA-meting ten goede komt.
LTA (Light Transmission Aggregometry) monstervoorbereidingsproces
De volgende stappen worden normaal gesproken genomen bij het uitvoeren van een LTA-test. Het doel van het Thrombospin project is om alle stappen te integreren in een enkel apparaat of eenvoudig te gebruiken volautomatische tool.
Belangrijkste kenmerken
- Nauwkeurig en gevalideerd
- Volledig geautomatiseerde besparing van tijd en geld
- Opent de mogelijkheid voor Point of Care bloedplaatjes functietesten