CardioSense - Draadloze ECG-sensor met Atriumfibrillatiedetectie

Draagbare ECG-sensor met atriumfibrillatiedetectie voor thuisgebruik

CardioSense maakt hartrevalidatie thuis mogelijk. CardioSense is een draadloze ECG-sensor met ingebouwde atriumfibrillatiedetectie, waarmee patiënten zichzelf na een beroerte kunnen trainen in het comfort van hun eigen huis. De CardioSense draagbare sensor is comfortabel om langere tijd te dragen zonder huidproblemen en ECG-elektroden die losraken. De metingen zijn medisch gezien nauwkeurig en betrouwbaar. Slimme algoritmes voeren een real-time analyse uit om te observeren en/of alarm te slaan in geval van een afwijking of noodsituatie. Deze informatie wordt naar de cloud gestuurd, waar het toegankelijk is voor zorgprofessionals en dient als basis voor geautomatiseerde en adaptieve coaching engines.

Belangrijkste kenmerken

  • Kwaliteits ECG-recorder voor thuisgebruik. Gebruik over langere periodes.
  • Hoge-resolutie (1 lood @ 256sps bij 23bit resolutie) opslag op SD-kaart voor onderzoeksdoeleinden.
  • Boordsignaalverwerking voor specifieke hartproblemen.
  • Draadloze BLE-connectiviteit voor het verzenden van essentiële (gecomprimeerde) informatie naar smartphone / cloud.
  • Maatregelen: ECG (HR & HRV), activiteit / beweging, temperatuur
  • Op apparaat real-time alarm terugkoppeling
CardioSense draagbare ecg-sensor

Slimme signaalverwerking - Atriumfibrillatie

Binnen het draagbare sensorapparaat wordt het ECG-signaal in real-time geanalyseerd met behulp van slimme signaalverwerking voor specifieke hartgerelateerde problemen. Na overleg met een vooraanstaand cardioloog in Nederland heeft 2M besloten om zich eerst te richten op betrouwbare en real-time detectie van boezemfibrilleren. Op basis van bestaande publicaties, literatuur en ons eigen denken hebben we verbeterde algoritmen bedacht die betrouwbaar werken op alle bestaande MIT-databases. Deze algoritmen zijn ook beschikbaar op het ingebedde platform. De volgende stap is het valideren van deze algoritmen. Afhankelijk van de interesse van de klant kan 2M algoritmen maken voor andere hartgerelateerde problemen.

CardioSensor - E-VSA, Activiteit, AF-detectie

Huidige status

Het elektronicaontwerp is afgerond en getest. Het proof of concept kan worden gebruikt met normale wegwerp Ag/AgCl elektroden, terwijl de totale dikte van het product nog steeds stil kan blijven. ECG- en activiteitsgegevens worden opgenomen op een SD-kaart en kunnen ook draadloos via BLE naar een prototype app worden gestuurd. De AF-algoritmen zijn getest in MIT-databases, maar niet in menselijke tests. Dit zou een logische volgende stap zijn. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het productontwerp zodat het prototype gemakkelijker getest kan worden op mensen. Datum: 06-03-2018

nl_NLDutch