Ontwikkeling van medische hulpmiddelen

Meetoplossingen

2M heeft een uitgebreide staat van dienst op het gebied van productontwikkeling en complete productcreatie voor sensing medische hulpmiddelen. Onze focus ligt op point of care meetapparatuur, vaak gebaseerd op fotonica, en medische wearables. Wij blinken uit in oplossingen die een echt multidisciplinaire aanpak vereisen.

Van A tot Z

Onze diensten variëren van partnerschappen in vroegtijdig medisch onderzoek tot prototype- en productontwikkeling, certificering, industrialisering en productie van medische hulpmiddelen.

 

ontwikkeling van medische hulpmiddelen voor geautomatiseerde detectie van biomarkers met behulp van intelligente algoritmen
flexibele-endoscoop

Werken met medische deskundigen

Wij hebben een track-record in het samenwerken met bedrijven, ziekenhuizen en medische professionals. Wij zijn in staat klinische behoeften te vertalen in praktische en eenvoudig te gebruiken, hoogwaardige medische oplossingen. Onze focus en kracht ligt altijd op de technologie. Voor ons is het belangrijk dat de oplossingen waar we aan werken een duidelijke onvervulde behoefte oplossen.

Onze medische hulpmiddelen worden gebruikt in ziekenhuizen, klinieken of in de thuisomgeving.

Breed technologisch perspectief

Wij hebben een brede competentie en een breed technologisch bereik. Dit komt tot uiting in oplossingen die meerdere technische disciplines combineren. Wij zijn bedreven in het samenvoegen van, (fotonische) sensoren, slimme algoritmen, mechanica, soft- en hardware tot een professioneel product.

Point of Care medische hulpmiddelen

De gezondheidszorg verschuift in veel gevallen van het ziekenhuis naar de patiënt. Daarom veranderen ook de eisen: eenvoudig te gebruiken oplossingen die niet te veel ruimte in beslag nemen en binnen het budget passen. 2M is gespecialiseerd in miniaturisatie van (fotonische) detectie- en meetprincipes.

Wij hebben veel expertise opgebouwd in biomarker-/weefselkarakterisering en celtellingen in bloed en andere lichaamsvloeistoffen.

Fotonische biosensoren

In de loop der jaren hebben wij een uitgebreide en praktische expertise opgebouwd in fotonische biosensing-oplossingen, steeds beginnend met de medische toepassing.

Wij zijn bedreven met het volledige spectrum van bestaande fotonische technologieën. Daarnaast zijn wij actief betrokken bij het toepassen van innovatieve fotonische technieken en oplossingen voor biosensing oplossingen. 

Wij zijn bedreven in multi-golflengte laser en diode belichtingstechnieken, optica, light shaping, camera detectie, raman spectroscopie enzovoort. Wij richten ons op productcreatie en willen dus de vaak onderzoeksinitiatieven tot product brengen waarbij kostprijsverlaging en miniaturisatie van de opto-elektronica vaak een must is. 

Medische wearables

2M is sinds het begin actief in revalidatie oplossingen. Het volgen van slaap, activiteit en het kwantificeren van de kwaliteit van bewegingen voor specifieke patiëntengroepen of aandoeningen. Omdat training en revalidatie zich steeds meer naar de thuisomgeving verplaatsen, volgen onze oplossingen deze trend.

Meer recent werken wij actief aan slimme patches en textiel. Wij integreren rekbare printelektronica met slimme algoritmen, sterk geïntegreerde elektronica en maken er complete meetoplossingen van voor een brede waaier van toepassingen.

 

Voorbeelden van ontwikkelingen op het gebied van medische hulpmiddelen

Point of Care Medische Hulpmiddelen

We zien een sterke trend in de patiëntenzorg en ondersteuning van de traditionele ziekenhuisomgeving dichter bij de patiënt thuis. Veel van de ontwikkelingsprojecten ondersteunen deze trend naar een decentrale betere kwaliteit van zorg.

 

Point-of-zorgceltelling

Voorbeeld PC100-plaatjesteller

 • Gebruiksvriendelijk PoC-apparaat
 • Snel, accuraat & gevalideerd
 • Tellen in volbloed en PRP met behulp van een enkele druppel bloed
 • Certificering: CE-IVD, FDA in afwachting van
 • Biochemie in combinatie met slimme beeldvorming en feature-extractie
 • Stappenplan: vroegtijdige diagnose & preventie van cardiovasculaire problemen

Zie voor meer informatie DutchMedicalDevices.com

Draagbare producten

2M heeft ervaring met het maken van kleine, laag vermogen draagbare producten die een breed scala aan vitale functies, activiteit en beweging meten. Wij leveren de complete oplossing bestaande uit sensor hardware, slimme algoritmen, productmechanica en ook PC-, Cloud- of app-software.

Meer informatie...

Draagbaar gezondheidspleister

Slimme Fotonica & Lasertechniek

Wij geloven in de kracht van fotonische en optische beeldvormingsoplossingen voor bloed-, weefsel- en celdiagnostiek.

Wij hebben uitgebreide ervaring met vele optische sensing technieken, waaronder fiber optics smart laser & sensing technologieën voor medische apparatuur.

Trefwoorden

fluorescerende meettechnieken, aangepaste lasers, glasvezel en fiber-bragg roosters, Raman spectroscopie en camera gebaseerde beeldverwerking. Onderzoek: OCT, MSOT, MPM, SERDS.

2M's rol

De rol van 2M is om een brug te slaan tussen de medische toepassing en de fotonische technologie. Wij richten ons op de toepassing, het creëren van proof of concept demonstrator, prototype creatie & validatie. Miniaturisatie en industrialisatie voor volumeproductie is op aanvraag.

Fluorescentiebeeldvormingstechnieken voor het opsporen van mondkanker

Voorbeeld Vroegtijdige opsporing van kanker met behulp van autofluorescentie

 • Mond- en keelkanker
 • Meervoudige golflengte lasers en LED's
 • Enkelvoudige verlichting en sensing fiber
 • Data-analyse & algoritme-ontwikkeling door 2M
 • Spotlokalisatiesysteem
 • Klinisch onderzoek afgerond

Onze competenties

De beste sensortechnologie voor een specifieke toepassing ontwerpen of creëren

Sensoren spelen een steeds belangrijkere rol in de medische technologie met als doel medische hulpmiddelen nog effectiever en veiliger te maken en tegelijkertijd de werking ervan te vereenvoudigen. Als langdurige ontwikkelaar en leverancier van innovatieve sensorsysteemoplossingen voor medische technologie begrijpen wij uw toepassingen. Bij 2M Engineering vindt u niet alleen de standaard maar ook de ideale sensorsysteemoplossing voor uw klantspecifieke meettaak.

Ontwikkeling van medische hulpmiddelen volgens de normen

Wij weten dat medische technologie levens redt en zijn vertrouwd met veeleisende meettaken en uitdagingen. Onze sensoroplossingen helpen om patiënten gezond te houden en ondersteunen zowel patiënten als medische deskundigen met snellere, nauwkeurigere screening- en behandelingsmogelijkheden.

Nauwkeurige metingen zijn van cruciaal belang voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van de producten die wij creëren. Daarom besteden wij veel zorg aan onze ontwikkelings-, productie- en serviceactiviteiten - wij werken volgens gecertificeerde processen en procedures. Wij voldoen aan de hoge eisen voor medische producten. 

Op maat ontwikkelde sensoren wanneer nodig

Wij bieden op maat gemaakte oplossingen, sensoren en systemen die ontwikkeld en gefabriceerd worden in overeenstemming met uw eisen. Dit kan variëren van het aanpassen van een standaard sensorproduct tot het ontwikkelen van een compleet nieuwe speciale sensor of het ontwerpen van een geïntegreerd medisch apparaat met meerdere componenten en sensoren. 

Innovatie en onderzoek

2M Engineering is een onderzoekende KMO en staat open om uw high-tech R&D partner te zijn voor het creëren van sensorproducten. Elk jaar besteden we een belangrijk deel van onze omzet aan R&D-activiteiten. 2M zet beoogde medische en industriële problemen om in hoogwaardige en gebruiksvriendelijke oplossingen en producten. 2M werkt als een brug tussen toepassing en technologie. Onze uitdaging is altijd het beste compromis te vinden tussen technologie, maakbaarheid en gebruikersvoordeel.

Concept- en prototypeontwikkeling

2M is ervaren in het vertalen van nieuwe ideeën en toepassingen in concepten, prototypes en producten. Samen met de opdrachtgever verhelderen en verscherpen we de use case, het beoogde gebruik en schrijven we de specificaties van de gebruikers- en producteisen. Op deze manier is het eindproduct al vanaf het begin van de ontwikkelcyclus duidelijk.

productontwikkeling

2M creëert complete end-2-end medische hulpmiddelen, inclusief:

 • Complete hardware - fysica, fotonica, elektronica, mechanica, ontwerp, connectiviteit
 • Slimme algoritmen & beeldherkenning
 • Geïntegreerde software
 • PC-toepassing, web, app en cloudconnectiviteit

Certificering van medische hulpmiddelen

Onze diensten omvatten het certificeren van apparaten en het testen van een breed scala aan productklassen (CE-IVD, 1m, 2a, 2b).

Verificatie en validatie vaak samen met vooraanstaande medische instituten.

Industrialisatie

Zodra een product is ontwikkeld, moet het worden geïndustrialiseerd om ervoor te zorgen dat elk product aan de gestelde prestatie-eisen voldoet. Dit is het iets minder creatieve, maar zeer essentiële industrialisatiegedeelte, waarbij consistentie, juiste documentatie en traceerbaarheid van essentieel belang zijn.

Industrialisatie & productie

Wij doen kleine en middelgrote (tot 5k stuks) producties in huis voor normale CE producten en ook voor zeer gespecialiseerde medische producten die onder ISO13485 geproduceerd moeten worden of uitgebreide calibratie en/of vrijgavetesten vereisen. Voor grote volumes kunnen we samenwerken met gespecialiseerde hoog-volume partners. 

Voorbeelden van ontwikkelde medische hulpmiddelen 2M

Point of Care Biomarkers

Verbetering van regeneratieve cardiovasculaire zorg met innovatief point-of-care meetinstrument Het meten van geactiveerde bloedplaatjes met behulp van fotonica Ongeveer 25% van de jaarlijkse sterfgevallen wordt veroorzaakt door cardiovasculaire...
nl_NLDutch