Ontwikkeling van medische hulpmiddelen

Innovatieve meetoplossingen voor medische hulpmiddelen

2M Engineering is een betrouwbare leider in de ontwikkeling en creatie van geavanceerde meetoplossingen voor medische apparatuur. Met een specifieke focus op point of care apparaten en medische wearables, zijn wij gespecialiseerd in op fotonica gebaseerde oplossingen die een multidisciplinaire aanpak vereisen. Onze uitgebreide expertise omspant het gehele productontwikkelingsproces, van onderzoekssamenwerking in een vroeg stadium tot prototypeontwikkeling, certificering, industrialisatie en grootschalige productie van medische apparatuur.

ontwikkeling van medische hulpmiddelen voor geautomatiseerde detectie van biomarkers met behulp van intelligente algoritmen
Geavanceerde bloeddiagnostiek

Uitgebreide diensten voor succes

Wij bieden een uitgebreid dienstenpakket om de initiatieven van onze klanten op het gebied van medische hulpmiddelen te ondersteunen. Of u nu een onderzoekspartner, hulp bij de ontwikkeling van prototypes of begeleiding bij de certificerings- en industrialisatieprocessen nodig hebt, wij zijn uitgerust om end-to-end oplossingen te bieden. Ons streven naar uitmuntendheid zorgt ervoor dat elk aspect van uw project met uiterste precisie en deskundigheid wordt behandeld. Werk met ons samen om uw visie op medische hulpmiddelen om te zetten in een realiteit die de gezondheidszorg positief beïnvloedt.

Samenwerking met medische deskundigen voor geavanceerde oplossingen

Bij 2M Engineering hebben we een bewezen staat van dienst als partner van toonaangevende bedrijven, ziekenhuizen en medische professionals. Door gebruik te maken van onze expertise blinken we uit in het vertalen van klinische behoeften naar hoogwaardige, gebruiksvriendelijke medische oplossingen. Onze onwrikbare focus ligt op het inzetten van de kracht van technologie om duidelijke onvervulde behoeften in de gezondheidszorg aan te pakken.

flexibele-endoscoop
Thuisrevalidatie bewegingsopnemer pak

Van ziekenhuis naar huis

Onze innovatieve medische hulpmiddelen vinden toepassingen in een breed scala aan omgevingen, waaronder ziekenhuizen, klinieken en zelfs thuis. Wij begrijpen de unieke vereisten van elke omgeving en streven ernaar praktische oplossingen te leveren die de patiëntenzorg verbeteren en de algemene gezondheidsresultaten verhogen. Met ons streven naar uitmuntendheid en onze samenwerking met medische deskundigen zorgen wij ervoor dat onze oplossingen naadloos aansluiten bij de behoeften van zowel zorgverleners als patiënten.

De kracht van diverse technologie vrijmaken

Bij 2M Engineering beschikken we over een breed scala aan competenties en een uitgebreid technologisch perspectief. Onze expertise komt pas echt tot zijn recht als we meerdere technische disciplines samenbrengen om innovatieve oplossingen te creëren. Door de naadloze integratie van (fotonische) sensoren, slimme algoritmen, mechanica en software- en hardwarecomponenten maken we professionele producten die de grenzen van het mogelijke verleggen.

Punt van zorg

Nu de gezondheidszorg steeds meer verschuift naar gedecentraliseerde omgevingen, zoals klinieken en thuiszorg, zijn de eisen voor medische apparatuur geëvolueerd. Er is een groeiende behoefte aan gebruiksvriendelijke oplossingen die compact en kosteneffectief zijn en betrouwbare resultaten leveren. Bij 2M Engineering zijn we gespecialiseerd in de miniaturisatie van (fotonische) detectie- en meetprincipes, waardoor we baanbrekend werk kunnen verrichten op het gebied van point-of-care medische apparatuur.

Met onze uitgebreide expertise in biomarker- en weefselkarakterisering en nauwkeurige celtellingen in diverse lichaamsvloeistoffen hebben we een diep inzicht ontwikkeld in deze vitale gebieden. Dankzij onze opgebouwde kennis kunnen we geavanceerde oplossingen en nauwkeurige inzichten bieden voor een breed scala aan medische toepassingen.

Fotonische biosensoren

Met een sterke focus op medische toepassingen heeft 2M een uitgebreide expertise opgebouwd in praktische fotonische biosensoren. Onze deskundigheid omvat een breed scala aan fotonische technologieën, waaronder innovatieve technieken en oplossingen voor biosensing. Van multi-golflengte laser en diode belichtingstechnieken tot optiek, lichtvorming, cameradetectie en raman spectroscopie, wij bestrijken het volledige spectrum. Ons uiteindelijke doel is om onderzoeksinitiatieven om te zetten in verkoopbare producten, met de nadruk op kostenverlaging en miniaturisering van opto-elektronica.

Meer over Fotonica Biosensing

Medische wearables

Met een langdurige aanwezigheid op het gebied van revalidatieoplossingen heeft 2M vooropgelopen bij het volgen van slaap, activiteit en het kwantificeren van bewegingskwaliteit voor gerichte patiëntengroepen en aandoeningen. Nu de focus op training en revalidatie thuis toeneemt, sluiten onze oplossingen aan bij deze trend. Daarnaast zijn we actief betrokken bij de ontwikkeling van slimme patches en textiel, waarbij rekbare gedrukte elektronica, geavanceerde algoritmen en sterk geïntegreerde elektronica naadloos worden geïntegreerd tot uitgebreide meetoplossingen voor uiteenlopende toepassingen.

Bovendien hebben wij onze expertise uitgebreid met cardiobewaking en de ontwikkeling van multisensor wearables die meerdere vitale functies kunnen integreren, waardoor uitgebreide en real-time gezondheidsbewaking mogelijk wordt.

Voorbeelden van ontwikkelingen op het gebied van medische hulpmiddelen

Point of Care Medische Hulpmiddelen

Bij 2M erkennen we de belangrijke verschuiving in de patiëntenzorg, met een groeiende nadruk op het dichter bij de mensen thuis brengen van de gezondheidszorg. Wij dragen actief bij aan ontwikkelingsprojecten die aansluiten bij deze gedecentraliseerde aanpak, met als doel de kwaliteit van de zorg en ondersteuning die patiënten ontvangen te verbeteren.

Point-of-zorgceltelling

Voorbeeld PC100-plaatjesteller

 • Gebruiksvriendelijk PoC-apparaat
 • Snel, accuraat & gevalideerd
 • Tellen in volbloed en PRP met behulp van een enkele druppel bloed
 • Certificering: CE-IVD, FDA in afwachting van
 • Biochemie in combinatie met slimme beeldvorming en feature-extractie
 • Stappenplan: vroegtijdige diagnose & preventie van cardiovasculaire problemen

Draagbare producten

2M is gespecialiseerd in de ontwikkeling van kleine, energiezuinige draagbare producten die ontworpen zijn om een breed scala aan vitale functies, activiteit en beweging te meten. Onze uitgebreide oplossingen omvatten sensor hardware, slimme algoritmes, product mechanica, evenals PC, Cloud, of app software, waardoor een naadloze en geïntegreerde gebruikerservaring wordt gegarandeerd.

Meer over draagbare productontwikkeling
Draagbaar gezondheidspleister

Slimme fotonica en lasertechnologie

Bij 2M geloven we sterk in het potentieel van fotonische en optische beeldvormingsoplossingen voor de diagnose van bloed, weefsel en cellen. Onze uitgebreide expertise ligt in verschillende optische sensortechnieken, waaronder glasvezel, slimme lasers en sensortechnologieën die specifiek zijn afgestemd op medische apparatuur. Met een focus op het overbruggen van de kloof tussen medische toepassingen en fotonische technologie, blinken wij uit in het ontwikkelen van proof-of-concept demonstrators, het maken van prototypes en het uitvoeren van validatieprocessen. Op verzoek bieden we ook miniaturisatie- en industrialisatiediensten voor volumeproductie, zodat we een allesomvattende aanpak kunnen garanderen om deze innovaties op de markt te brengen.

Trefwoorden

fluorescerende meettechnieken, aangepaste lasers, glasvezel en fiber-bragg roosters, Raman spectroscopie en camera gebaseerde beeldverwerking. Onderzoek: OCT, MSOT, MPM, SERDS.

Fluorescentiebeeldvormingstechnieken voor het opsporen van mondkanker

Voorbeeld Vroegtijdige opsporing van kanker met behulp van autofluorescentie

 • Mond- en keelkanker
 • Meervoudige golflengte lasers en LED's
 • Enkelvoudige verlichting en sensing fiber
 • Data-analyse & algoritme-ontwikkeling door 2M
 • Spotlokalisatiesysteem
 • Klinisch onderzoek afgerond

Onze competenties

Bij 2M Engineering blinken we uit in het ontwerpen en creëren van de beste sensortechnologie voor specifieke toepassingen. Met onze uitgebreide ervaring in het ontwikkelen van innovatieve sensorsysteemoplossingen voor medische technologie, begrijpen wij de unieke vereisten van uw toepassingen. Of u nu standaard sensoroplossingen of op maat ontworpen sensoren nodig hebt, wij leveren nauwkeurige en betrouwbare metingen ter ondersteuning van de gezondheid van patiënten, snellere screening en verbeterde behandelingsopties. Onze inzet om de ontwikkelingsnormen voor medische hulpmiddelen te volgen, garandeert de hoogste kwaliteit en naleving van de wettelijke vereisten. Wij bieden ook oplossingen op maat, waaronder het aanpassen van bestaande sensorproducten of het ontwikkelen van geheel nieuwe sensoren en geïntegreerde medische hulpmiddelen om aan uw precieze behoeften te voldoen.

Innovatie en onderzoek

2M Engineering is een onderzoekende KMO en staat open om uw high-tech R&D partner te zijn voor het creëren van sensorproducten. Elk jaar besteden we een belangrijk deel van onze omzet aan R&D-activiteiten. 2M zet beoogde medische en industriële problemen om in hoogwaardige en gebruiksvriendelijke oplossingen en producten. 2M werkt als een brug tussen toepassing en technologie. Onze uitdaging is altijd het beste compromis te vinden tussen technologie, maakbaarheid en gebruikersvoordeel.

Meer over innovatie & onderzoek

Concept- en prototypeontwikkeling

2M is ervaren in het vertalen van nieuwe ideeën en toepassingen in concepten, prototypes en producten. Samen met de opdrachtgever verhelderen en verscherpen we de use case, het beoogde gebruik en schrijven we de specificaties van de gebruikers- en producteisen. Op deze manier is het eindproduct al vanaf het begin van de ontwikkelcyclus duidelijk.

Meer over concept & prototype creatie

productontwikkeling

2M creëert complete end-2-end medische hulpmiddelen, inclusief:

 • Complete hardware - fysica, fotonica, elektronica, mechanica, ontwerp, connectiviteit
 • Slimme algoritmen & beeldherkenning
 • Geïntegreerde software
 • PC-toepassing, web, app en cloudconnectiviteit

Certificering van medische hulpmiddelen

Onze diensten omvatten het certificeren van apparaten en het testen van een breed scala aan productklassen (CE-IVD, 1m, 2a, 2b).

Verificatie en validatie vaak samen met vooraanstaande medische instituten.

Industrialisatie

Als een product eenmaal is ontwikkeld, moet het worden geïndustrialiseerd om ervoor te zorgen dat elk product voldoet aan de gestelde prestatie-eisen. Dit is het iets minder creatieve maar zeer essentiële industrialisatiegedeelte waar consistentie en de juiste documentatie en traceerbaarheid essentieel zijn.

Productie

Wij doen kleine en middelgrote (tot 5k stuks) producties in huis voor normale CE producten en ook voor zeer gespecialiseerde medische producten die onder ISO13485 geproduceerd moeten worden of uitgebreide calibratie en/of vrijgavetesten vereisen. Voor grote volumes kunnen we samenwerken met gespecialiseerde hoog-volume partners. 

Point of Care medische apparatuur & OEM-platforms

2M Engineering heeft een bewezen track record van het ontwerpen en ontwikkelen van cutting-edge medische hulpmiddelen die zorgverleners in staat stellen en de patiëntenzorg verbeteren. Ons portfolio toont een verscheidenheid aan succesvolle projecten die onze expertise en inzet voor het leveren van hoogwaardige oplossingen aantonen. Van geavanceerde point of care diagnostische instrumenten tot high-tech fotonische apparaten, wij hebben de ervaring en mogelijkheden om uw ideeën voor medische hulpmiddelen tot leven te brengen. Werk met ons samen om de toekomst van de gezondheidszorg te revolutioneren.

Point of Care Platelet/Thrombocyte Counter
PC100 - Trombocytenteller De PC100 trombocytenteller is een zeer draagbaar point-of-care apparaat dat nauwkeurig cellen telt (bloedplaatjes /...
Point of Care Biomarkers
Verbetering van regeneratieve cardiovasculaire zorg met innovatief point-of-care meetinstrument Het meten van geactiveerde bloedplaatjes met behulp van fotonica Ongeveer 25%...
Fluorescentiebeeldvormingstechnieken voor het opsporen van mondkanker
Behoefte aan betere beeldvormingstechnieken voor mondkanker Maatschappelijk probleem Ondanks de algemene toegankelijkheid van de mondholte,...
Bio-fotonische detectie & lasertechnologie
Biofotonische detectie & lasertechnologie voor een betere behandeling van blaaskanker Blaaskanker is tegenwoordig een van de duurste ziekten...
PRP-Plaatje Rijke Plasma Scheiding Centrifuge
Volautomatische bloedplaatjes rijke plasma extractie 2M heeft een eerste functioneel prototype gemaakt van een volautomatische PRP scheidingscentrifuge genaamd...
Besturingsmodule voor medische apparatuur met geïntegreerd display
De bedieningsmodule voor medische hulpmiddelen met geïntegreerd display kan de centrale besturingseenheid van nieuwe medische hulpmiddelen vormen. De medische...
Effectieve desinfectie van medische apparatuur met LED's
DESIPAM Het Desipam-project onderzoekt effectieve desinfectie van medische hulpmiddelen met LED's. Krachtige blauwe LED's kunnen worden gebruikt om...
Contactloze lichaamslengte / hoogtesensor
Meet nauwkeurig de lichaamslengte 2M creëert een niet-invasieve contactloze lichaamslengte/hoogte sensor van klinische kwaliteit, bedoeld om...
ThromboSpin - volautomatische LTA monstervoorbereiding
Eenvoudige en snelle monstervoorbereiding voor LTA-bloedplaatjesfunctietesten In het Trombospin-project hebben we een eerste prototype...
Niet-invasieve controle van de bloedglucose - multi-laser Raman Spectroscopie
Het probleem van diabetes Diabetes is een snel groeiende chronische ziekte met dramatische gevolgen en veroorzaakt een zware last op...
nl_NLDutch