Ontwikkeling van medische hulpmiddelen

2M is gespecialiseerd in de ontwikkeling van medische hulpmiddelen, certificering van hulpmiddelen en neemt de verantwoordelijkheid voor de volledige productie van hulpmiddelen. Wij zetten ideeën om in praktische producten die aan alle eisen en specificaties voldoen. 

2M's aandachtsgebieden

 • Point of Care medische hulpmiddelen
  Nauwkeurige metingen van biomarkers in bloed en andere lichaamsvloeistoffen 

 • Fotonische detectie-oplossingen
  Meetoplossingen met laser, (foto)diodes, camera's en een breed scala aan detectoren. Miniaturisatie.

 • Medische draagstoffen
  Nauwkeurige wearables van medische kwaliteit, voor het volgen van activiteiten, beweging en slaap en voor het monitoren van een groot aantal vitale lichaamsfuncties. 

Ontwikkeling van medische hulpmiddelen vanaf de toepassing

2M begint altijd bij de aanvraag. Samen met de andere stakeholders beginnen we bij het echt begrijpen van het probleem en de behoeften. Onze brede technologische focus stelt ons in staat om met de beste technische oplossing te komen die aan alle eisen voldoet. We richten ons op de realisatie van de complete oplossing.

Oplossingen die voorkomen dat mensen ziek worden of die het effect van medische behandelingen en farmaceutica vergroten. Oplossingen die een duidelijke onbeantwoorde behoefte oplossen.

Onze medische hulpmiddelen worden gebruikt in ziekenhuizen, klinieken of in de thuisomgeving.

Onze expertisegebieden voor de ontwikkeling van medische hulpmiddelen

Point of Care Medische Hulpmiddelen

We zien een sterke trend in de patiëntenzorg en ondersteuning van de traditionele ziekenhuisomgeving dichter bij de patiënt thuis. Veel van de ontwikkelingsprojecten ondersteunen deze trend naar een decentrale betere kwaliteit van zorg.

 

Point-of-zorgceltelling

Voorbeeld PC100-plaatjesteller

 • Gebruiksvriendelijk PoC-apparaat
 • Snel, accuraat & gevalideerd
 • Tellen in volbloed en PRP met behulp van een enkele druppel bloed
 • Certificering: CE-IVD, FDA in afwachting van
 • Biochemie in combinatie met slimme beeldvorming en feature-extractie
 • Stappenplan: vroegtijdige diagnose & preventie van cardiovasculaire problemen

Zie voor meer informatie DutchMedicalDevices.com

Draagbare producten

2M heeft ervaring met het maken van kleine, laag vermogen draagbare producten die een breed scala aan vitale functies, activiteit en beweging meten. Wij leveren de complete oplossing bestaande uit sensor hardware, slimme algoritmen, productmechanica en ook PC-, Cloud- of app-software.

Meer informatie...

Draagbaar gezondheidspleister

Slimme Fotonica & Lasertechniek

Wij geloven in de kracht van fotonische en optische beeldvormingsoplossingen voor bloed-, weefsel- en celdiagnostiek.

Wij hebben uitgebreide ervaring met vele optische sensing technieken, waaronder fiber optics smart laser & sensing technologieën voor medische apparatuur.

Trefwoorden

fluorescerende meettechnieken, aangepaste lasers, glasvezel en fiber-bragg roosters, Raman spectroscopie en camera gebaseerde beeldverwerking. Onderzoek: OCT, MSOT, MPM, SERDS.

2M's rol

De rol van 2M is om een brug te slaan tussen de medische toepassing en de fotonische technologie. Wij richten ons op de toepassing, het creëren van proof of concept demonstrator, prototype creatie & validatie. Miniaturisatie en industrialisatie voor volumeproductie is op aanvraag.

Fluorescentiebeeldvormingstechnieken voor het opsporen van mondkanker

Voorbeeld Vroegtijdige opsporing van kanker met behulp van autofluorescentie

 • Mond- en keelkanker
 • Meervoudige golflengte lasers en LED's
 • Enkelvoudige verlichting en sensing fiber
 • Data-analyse & algoritme-ontwikkeling door 2M
 • Spotlokalisatiesysteem
 • Klinisch onderzoek afgerond

Onze diensten

De beste sensortechnologie voor een specifieke toepassing ontwerpen of creëren

Sensoren spelen een steeds belangrijkere rol in de medische technologie met als doel medische hulpmiddelen nog effectiever en veiliger te maken en tegelijkertijd de werking ervan te vereenvoudigen. Als langdurige ontwikkelaar en leverancier van innovatieve sensorsysteemoplossingen voor medische technologie begrijpen wij uw toepassingen. Bij 2M Engineering vindt u niet alleen de standaard maar ook de ideale sensorsysteemoplossing voor uw klantspecifieke meettaak.

Ontwikkeling van medische hulpmiddelen volgens de normen

Wij weten dat medische technologie levens redt en zijn vertrouwd met veeleisende meettaken en uitdagingen. Onze sensoroplossingen helpen om patiënten gezond te houden en ondersteunen zowel patiënten als medische deskundigen met snellere, nauwkeurigere screening- en behandelingsmogelijkheden.

Nauwkeurige metingen zijn van cruciaal belang voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van de producten die wij creëren. Daarom besteden wij veel zorg aan onze ontwikkelings-, productie- en serviceactiviteiten - wij werken volgens gecertificeerde processen en procedures. Wij voldoen aan de hoge eisen voor medische producten. 

Op maat ontwikkelde sensoren wanneer nodig

Wij bieden op maat gemaakte oplossingen, sensoren en systemen die ontwikkeld en gefabriceerd worden in overeenstemming met uw eisen. Dit kan variëren van het aanpassen van een standaard sensorproduct tot het ontwikkelen van een compleet nieuwe speciale sensor of het ontwerpen van een geïntegreerd medisch apparaat met meerdere componenten en sensoren. 

End-2-end productontwikkeling

2M creëert complete end-2-end medische hulpmiddelen, inclusief:

 • Complete hardware - elektronica, mechanica, ontwerp, connectiviteit
 • Slimme algoritmen
 • Geïntegreerde software
 • PC-toepassing, web, app en cloudconnectiviteit
 • Verificatie en validatie vaak samen met vooraanstaande medische instituten.

Certificering van medische hulpmiddelen

Onze diensten omvatten het certificeren van apparaten en het testen van een breed scala aan productklassen (CE-IVD, 1m, 2a, 2b).

Industrialisatie & productie

Het voorbereiden en ontwerpen van een product voor de productie van kleine of grote series. De productie wordt geregeld op basis van de eisen van de klant en kan in eigen beheer worden uitgevoerd of worden uitbesteed.

Voorbeelden van ontwikkelde medische hulpmiddelen 2M

nl_NLDutch