Diensten & competenties

Diensten voor productiecreatie en -innovatie

Wij zijn productontwerpers die gespecialiseerd zijn in slimme detectieoplossingen. Onze diensten variëren van kleine, eenmalige advies- of ontwikkelingsprojecten tot volledige end-2-end productcreatie inclusief, industrialisatie, certificering en productie. Met de meeste van onze klanten hebben we langdurige relaties. 

De essentie van het product duidelijk maken. Bij de klant zitten om het basisidee en het probleem dat het oplost echt te begrijpen. Wat zijn de beoogde use cases. Is er concurrentie en wat maakt deze oplossing uniek? Brainstorm om te werken aan een uniek productconcept.

Dan kan 2M helpen om de vertaling van concept naar de beste technische productoplossing te maken door gebruik te maken van bestaande en nieuwe bouwstenen.

We onderzoeken de octrooiposities van bestaande producten om te zien of en waar er ruimte is om te opereren. 

Het creëren van nieuwe (octrooieerbare) ideeën tijdens brainstorms en product- en functieontwikkelingen. 

Creëer een functionele demonstrator van het productconcept om de technische haalbaarheid van de oplossing te bewijzen en te demonstreren. De focus ligt in eerste instantie op het goed krijgen van de kernmeetfunctie.

Risico's, product- en projectkosten en planning kunnen beter worden ingeschat wanneer de technische haalbaarheid is bewezen. 

We maken prototypes op basis van de specificaties van de gebruikerseisen [URS], die we ook kunnen helpen maken.

Typisch maken we prototypes in twee ronden: maak een alpha-prototype > gebruikerstesten > maak een bèta-prototype. Go/nogo beslissing om het prototype om te zetten in een product op basis van gebruikers-, klant- en/of bedrijfsfeedback.

Prototypes worden vaak gebruikt voor onderzoek en klinische studies.

Maak van het prototype een maakbare oplossing. Dit omvat alle voorbereidingsstappen voor de productie, inclusief testgereedschappen, het maken van gereedschappen, productieprocessen en documentatie.

Maak van het prototype een maakbare oplossing. Dit omvat alle voorbereidingsstappen voor de productie, inclusief testgereedschappen, het maken van gereedschappen, productieprocessen en documentatie.

2M heeft geen eigen productie die ons flexibel houdt. Wij werken met een geselecteerd aantal vertrouwde productie & assemblage huizen die kleine, middelgrote of grote hoeveelheden aankunnen. Andere arrangementen zijn ook mogelijk.

Voor kleine en middelgrote volumes assembleert 2M ook producten.

Wij helpen bedrijven door de verantwoordelijkheid voor (delen van) hun innovatie en technische productontwikkeling over te nemen. De voordelen zijn altijd state of the art technische kennis, flexibiliteit en lagere kosten en risico's zodat onze klanten zich kunnen blijven richten op de business.

2M werkt in modulaire blokken en architecturen voor de meeste bouwstenen zoals hardware, software en signaalverwerking. Op basis van de bestaande platformen en bouwstenen zijn snelle, lage riks en kosteneffectief om uw eigen producten en oplossingen te creëren.

2M heeft ervaring in project- & productmanagement en het leiden en uitvoeren van complexe projecten met diverse nationale en internationale publieke en private organisaties.

 

Toepassingsfocusgebieden

Draagbare medische sensoren

Extreem laag vermogen en kleine draagbare sensoren. Geoptimaliseerd voor één of meerdere vitale functies. Inclusief gegevensverwerking, opslag en connectiviteit. Ook OEM/ODM.

Punt van zorg

Innovatieve Point of Care-diagnoseapparatuur voor biomarkeringsmetingen. Maak de diagnose en therapie sneller, gemakkelijker, toegankelijker en kosteneffectiever.

Het internet van de dingen

Wij creëren nieuwe ivd-oplossingen, vooral voor industriële toepassingen. Sensoren zijn de ogen en oren van de meeste grote datasystemen. Door de veranderende eisen is er volop gelegenheid voor zinvolle innovatie.

Photonic Tissue Sensing

2M is actief in verschillende projecten in de vroege opsporing van kanker met behulp van verschillende optische technologieën. Wij geloven dat fotonische detectietechnieken een ongeëvenaard toekomstig potentieel hebben.

Printed & Textile Electronics

Gedrukte en textiele elektronica is een lang gekoesterde belofte. We werken nauw samen met een aantal organisaties op dit gebied en combineren de krachten van verschillende werelden om er echte oplossingen van te maken.

Oplossingen voor industriële sensoren

Nauwkeurige metingen in ruwe en uitdagende omgevingen met hoge temperaturen, druk en agressieve chemicaliën. 2M heeft een trackrecord in het creëren van dergelijke industriële oplossingen.

Activiteit & Motion Tracking

2M is expert in ambulante activiteit en 9DOF motion tracking oplossingen voor verschillende e-health, sport en medische toepassingen. Real-time feedback. Rehabilitatietraining en gaming thuis.

Slaapcomfort

2M heeft in de loop der jaren veel kennis opgedaan over het waarnemen van verschillende signalen tijdens de slaap. Ervaring met het meten van in/uit bed detectie, bewegingen, ademhalingssnelheid, hartslag of andere signalen. 

Technische competenties

Biomedische & Algoritmen

Biomedische expertise, lichaamsvloeistoffen. Vertaal de milieu-, menselijke en industriële parameters naar zinvolle informatie en oplossingen. Signaalverwerking en geavanceerde algoritme-ontwikkeling. 

Gevorderde Sensoren

Gebruik state-of-the-art sensortechnologie & -principes of ontwikkel aangepaste sensoren. Zet ruwe sensorgegevens om in nuttige informatie.

Analoge & Digitale Elektronica

Ontwerp, realisatie en testen van gedrukte en flexibele printplaten.
Bedrukte en textielelektronica. Hoge snelheid, ASIC ontwerp. 

Connectiviteit 

Ervaren in draadloze creatie & certificatie (o.a. LORA, WIFI, 4G, LTE-M, Bluetooth & BLE, RFID, 4G, RFID...) en bekabeld connectiviteit. Ook aangepaste / geïntegreerde antenne ontwerp. 

Fotonische & Lasertechnieken

Focus op het gebruik van state-of-the-art opto-elektronica en fotonica sensing (zoals RAMAN) technieken voor industriële en medische toepassingen.
Ontwikkeling van aangepaste lasers, glasvezel en fotonische detectietechnieken indien nodig.

Software

Maak complete end-2 end software & embedded algoritmes voor de (sensor)producten die we maken (we ondersteunen de meeste microcontroller platformen). 
PC-gebaseerde softwaretools en -toepassingen.

Mechanica

Ontwerp, realiseer en test (maatwerk) mechanisch sensorontwerp.
Technisch productontwerp, rapid prototyping (3D printing) voor prototypes en spuitgieten voor producten.

Product & UI-ontwerp

In samenwerking met ervaren ontwerpbureaus.

Web / app / cloud

Partnerships met ervaren technische softwarebedrijven.

nl_NLDutch