Diensten & competenties

Innovatie stimuleren via onze uitgebreide diensten voor productcreatie

Bij 2M zijn we experts in het creëren van geavanceerde slimme sensorische oplossingen die innovatie in verschillende industrieën bevorderen. Onze diensten omvatten een breed scala aan aanbiedingen, van eenmalige advies- of ontwikkelingsprojecten tot volledige end-to-end productcreatie-oplossingen.

Met onze diepgaande expertise en ervaring blinken wij uit in elke fase van het productontwikkelingsproces. Of het nu gaat om conceptualisering, ontwerp, prototyping, industrialisering, certificering of productie, wij hebben de mogelijkheden om uitzonderlijke resultaten te leveren.

Wij zijn er trots op langdurige relaties op te bouwen met onze klanten, omdat wij geloven in het bevorderen van samenwerkingsverbanden die voortdurende verbetering en wederzijds succes stimuleren. Door uw unieke behoeften en doelstellingen te begrijpen, werken wij nauw met u samen om ervoor te zorgen dat onze oplossingen perfect aansluiten bij uw visie.

Ons streven naar uitmuntendheid gaat verder dan het creëren van een product. Wij zijn toegewijd aan het leveren van uitgebreide diensten die de hele levenscyclus van uw product bestrijken, van het eerste idee tot de commercialisering. Met ons uitgebreide netwerk van partners en middelen hebben wij de capaciteit om u te ondersteunen bij het opschalen van uw productie en het navigeren door de complexiteit van certificering en wettelijke vereisten.

Werk samen met 2M om het volledige potentieel van uw product te ontsluiten en profiteer van onze expertise in het creëren van innovatieve slimme detectieoplossingen. Samen beginnen we aan een succesvolle reis, die de groei van uw organisatie bevordert en uw impact op de markt vergroot.

Nieuwe productconcepten verbeteren

Samen met jou proberen we te begrijpen wat je minimaal haalbare product is en wat de onderliggende use cases zijn. Het deel dat echt waarde toevoegt en een duidelijk probleem aanpakt.

Bij 2M blinken we uit in het begrijpen van de essentie van uw product, het identificeren van de unieke waardepropositie en het vertalen naar de beste technische oplossing. Van concept tot realiteit maken we gebruik van bestaande en nieuwe bouwstenen om uw visie tot leven te brengen.

Intellectuele eigendom genereren

We onderzoeken de octrooiposities van bestaande producten om te zien of en waar er ruimte is om te opereren. 

Het creëren van nieuwe (octrooieerbare) ideeën tijdens brainstorms en product- en functieontwikkelingen. 

Technische haalbaarheid aantonen

Creëer een functionele demonstrator van het productconcept om de technische haalbaarheid van de oplossing te bewijzen en te demonstreren. De focus ligt in eerste instantie op het goed krijgen van de kernmeetfunctie.

Risico's, product- en projectkosten en planning kunnen beter worden ingeschat wanneer de technische haalbaarheid is bewezen. 

Prototypes maken

We maken prototypes op basis van de specificaties van de gebruikerseisen [URS], die we ook kunnen helpen maken.

Meestal maken we prototypes in twee rondes: maak een alfaprototype > gebruikerstests > maak een bètaprotype. Go/nogo beslissing om van het prototype een product te maken op basis van feedback van gebruikers, klanten en/of het bedrijf.

Prototypes worden vaak gebruikt voor onderzoek en klinische studies.

Industrialisatie

Maak van het prototype een maakbare oplossing. Dit omvat alle voorbereidingsstappen voor de productie, inclusief testgereedschappen, het maken van gereedschappen, productieprocessen en documentatie.

Medisch & Certificering

ATEX, CE MDD/MDR

Maak van het prototype een maakbare oplossing. Dit omvat alle voorbereidingsstappen voor de productie, inclusief testgereedschappen, het maken van gereedschappen, productieprocessen en documentatie.

Productie en assemblage

2M heeft geen eigen productie die ons flexibel houdt. Wij werken met een geselecteerd aantal vertrouwde productie & assemblage huizen die kleine, middelgrote of grote hoeveelheden aankunnen. Andere arrangementen zijn ook mogelijk.

Voor kleine en middelgrote volumes assembleert 2M ook producten.

Technische (innovatie)ondersteuning

We helpen bedrijven door de verantwoordelijkheid voor (delen van) hun innovatie en technische productontwikkeling over te nemen. De voordelen zijn altijd geavanceerde technische knowhow, flexibiliteit en lagere kosten en risico's, zodat onze klanten zich kunnen blijven richten op hun bedrijf.

OEM/ODM

2M werkt in modulaire blokken en architecturen voor de meeste bouwstenen zoals hardware, software en signaalverwerking. Op basis van de bestaande platformen en bouwstenen zijn snelle, lage riks en kosteneffectief om uw eigen producten en oplossingen te creëren.

Project- en productbeheer

2M heeft ervaring in project- & productmanagement en het leiden en uitvoeren van complexe projecten met diverse nationale en internationale publieke en private organisaties.

Toepassingsfocusgebieden

Draagbare medische sensoren

Extreem laag vermogen en kleine draagbare sensoren. Geoptimaliseerd voor één of meerdere vitale functies. Inclusief gegevensverwerking, opslag en connectiviteit. Ook OEM/ODM.

Punt van zorg

Innovatieve Point of Care-diagnoseapparatuur voor biomarkeringsmetingen. Maak de diagnose en therapie sneller, gemakkelijker, toegankelijker en kosteneffectiever.

Het internet van de dingen

Wij creëren nieuwe ivd-oplossingen, vooral voor industriële toepassingen. Sensoren zijn de ogen en oren van de meeste grote datasystemen. Door de veranderende eisen is er volop gelegenheid voor zinvolle innovatie.

Photonic Tissue Sensing

2M is actief in verschillende projecten in de vroege opsporing van kanker met behulp van verschillende optische technologieën. Wij geloven dat fotonische detectietechnieken een ongeëvenaard toekomstig potentieel hebben.

Printed & Textile Electronics

Gedrukte en textiele elektronica is een lang gekoesterde belofte. We werken nauw samen met een aantal organisaties op dit gebied en combineren de krachten van verschillende werelden om er echte oplossingen van te maken.

Oplossingen voor industriële sensoren

Nauwkeurige metingen in ruwe en uitdagende omgevingen met hoge temperaturen, druk en agressieve chemicaliën. 2M heeft een trackrecord in het creëren van dergelijke industriële oplossingen.

Activiteit & Motion Tracking

2M is expert in ambulante activiteit en 9DOF motion tracking oplossingen voor verschillende e-health, sport en medische toepassingen. Real-time feedback. Rehabilitatietraining en gaming thuis.

Slaapcomfort

2M heeft in de loop der jaren veel kennis opgedaan over het waarnemen van verschillende signalen tijdens de slaap. Ervaring met het meten van in/uit bed detectie, bewegingen, ademhalingssnelheid, hartslag of andere signalen. 

Technische competenties

Biomedische & Algoritmen

Biomedische expertise, lichaamsvloeistoffen. Omgevingsparameters, menselijke en industriële parameters vertalen naar zinvolle informatie en oplossingen. Signaalverwerking en geavanceerde algoritmeontwikkeling. 

Gevorderde Sensoren

Gebruik geavanceerde sensortechnologie en -principes of ontwikkel sensoren op maat. Zet ruwe sensorgegevens om in bruikbare informatie.

Analoge & Digitale Elektronica

Ontwerp, realisatie en testen van gedrukte en flexibele printplaten.
Bedrukte en textielelektronica. Hoge snelheid, ASIC ontwerp. 

Connectiviteit 

Ervaren in draadloze creatie & certificatie (o.a. LORA, WIFI, 4G, LTE-M, Bluetooth & BLE, RFID, 4G, RFID...) en bekabeld connectiviteit. Ook aangepaste / geïntegreerde antenne ontwerp. 

Fotonische & Lasertechnieken

Focus op het gebruik van state-of-the-art opto-elektronica en fotonica sensing (zoals RAMAN) technieken voor industriële en medische toepassingen.
Ontwikkeling van aangepaste lasers, glasvezel en fotonische detectietechnieken indien nodig.

Software

Maak complete end-2 end software & embedded algoritmes voor de (sensor)producten die we maken (we ondersteunen de meeste microcontroller platformen). 
PC-gebaseerde softwaretools en -toepassingen.

Mechanica

Ontwerp, realiseer en test (maatwerk) mechanisch sensorontwerp.
Technisch productontwerp, rapid prototyping (3D-printen) voor prototypes en spuitgieten voor producten.

Product & UI-ontwerp

In samenwerking met ervaren ontwerpbureaus.

Web / app / cloud

Partnerships met ervaren technische softwarebedrijven.

nl_NLDutch