Industriële sensorontwikkeling

Industriële sensoren voor meer veiligheid of minder onderhoud

2M Engineering is gespecialiseerd in de ontwikkeling van industriële sensoroplossingen die de veiligheid verhogen, de onderhoudskosten minimaliseren en de efficiëntie optimaliseren in diverse industriële processen en toepassingen. Door superieure informatie te leveren, stellen we onze klanten in staat weloverwogen beslissingen te nemen en betere resultaten te behalen. Onze expertise strekt zich uit tot zowel standalone industriële sensoroplossingen als internetverbonden IoT-oplossingen. Met een sterke focus op hardware- en sensorinnovaties werken we nauw samen met onze klanten om hun specifieke informatiebehoeften te begrijpen en technisch haalbare oplossingen te bedenken. Tijdens het hele proces, van ideevorming tot productrealisatie, bieden we creatieve en praktische oplossingen die effectief voldoen aan hun behoeften.

Bij 2M Engineering beschikken we over een breed scala aan mogelijkheden om optische, mechanische, fysische en chemische parameters met uitzonderlijke nauwkeurigheid en herhaalbaarheid te meten. Onze expertise strekt zich uit tot het werken in uitdagende omgevingen, waaronder blootstelling aan agressieve materialen en extreme dynamische of statische omstandigheden. Wij zijn toegewijd aan het verbeteren van doorlooptijden, het verbeteren van de opbrengst en het verlagen van de servicekosten voor onze klanten. Daarnaast hebben we een bewezen staat van dienst in het leveren van innovatieve oplossingen binnen de gas- en olie-industrie.

Nauwkeurige en betrouwbare industriële sensoren

Bij 2M Engineering zijn we gespecialiseerd in de ontwikkeling van nauwkeurige en betrouwbare industriële sensoren. Onze projecten zijn gericht op het oplossen van industriële meetproblemen door het creëren van robuuste sensorproducten die nauwkeurige en betrouwbare metingen leveren voor verschillende fysieke eigenschappen, zelfs in uitdagende omgevingen.

Met een sterk engagement voor technische uitmuntendheid nemen wij de volledige verantwoordelijkheid voor de technische aspecten en het productontwikkelingsproces. Terwijl wij ons richten op het leveren van uitzonderlijke sensoroplossingen, wordt de commercialisering meestal verzorgd door onze klanten, zodat zij de producten met succes op de markt kunnen brengen.

Navigeren door extreme omgevingen

Precisiesensoren voor compromisloze prestaties

Bij 2M Engineering zijn we gespecialiseerd in het ontwerpen van industriële sensoren die specifiek zijn afgestemd op extreme omgevingen. Met onze uitgebreide expertise hebben we een bewezen track record in het ontwikkelen van innovatieve sensor oplossingen die uitblinken in zware omstandigheden, zoals hoge druk, temperaturen en blootstelling aan agressieve gassen en vloeistoffen.

Onze aanpak omvat het aanpakken van reële problemen en uitdagingen door het creëren van praktische sensoroplossingen. Door nauw samen te werken met onze klanten, krijgen we een diep inzicht in hun vereisten en ontwikkelen we de optimale technische sensoroplossing om aan hun behoeften te voldoen. Onze focus ligt op het leveren van betrouwbare en effectieve sensoroplossingen die de verwachtingen overtreffen.

Empowerment van industriële detectie

Expertise in het ontwikkelen van geavanceerde oplossingen

Met diepgaande expertise in industriële sensorontwikkeling voor diverse meet- en sensortechnieken blinkt 2M Engineering uit in het snel bedenken en valideren van oplossingen. Onze capaciteiten omvatten nauwkeurige meetoplossingen voor vloeistoffen en gassen, innovatieve sensoroplossingen voor machines en apparatuur, kosteneffectieve IoT-oplossingen voor grote infrastructuren en geoptimaliseerde oplossingen voor waterbeheer en de agrovoedingsindustrie.

TCS-sensor - Nauwkeurige meting van slijtage in industriële compressoren

Voorbeeld Howden RSens slijtagesensor 

De RSens meet scheuren en slijtage in grote compressoren die worden gebruikt in de petrochemische industrie. Dit verlaagt de onderhouds- en servicekosten drastisch, verhoogt de veiligheid en resulteert in een hogere uptime van de machine. De industriële slijtagesensor is ontworpen om te werken onder extreme omstandigheden zoals agressieve gassen of vloeistoffen, statische en dynamische druk tot 350 bar en temperaturen tot 200°C.

Technische specificaties

 • Meetbereik 0-3mm met 0,1mm resolutie.
 • Statische druk tot 350 bar en dynamische druk schommelt tot 150 bar.
 • Temperaturen tot 150°C. Dynamische temperatuurcompensatie tijdens gebruik.
 • Bestand tegen agressieve chemicaliën en gassen.

Rol van 2M Engineering

 • Technische haalbaarheid
 • Prototype-ontwikkeling & veldproeven
 • Het creëren van octrooien
 • Productontwikkeling & industrialisatie
 • ATEX-certificering explosiezone 0, T1-T4
 • Productie inclusief montage & QMS door 2M
 • Commercialisering door Howden Compressiesystemen
Industriële Sensor Oplossing

ATEX-certificering

Bij 2M Engineering zijn we gespecialiseerd in het leveren van end-to-end oplossingen, waaronder certificering van industriële apparaten (ATEX), productie en kalibratie. Onze expertise zorgt ervoor dat uw producten voldoen aan de noodzakelijke veiligheidsnormen en wettelijke vereisten, zodat u met vertrouwen kunt werken in potentieel explosieve omgevingen.

Producten en projecten

Bij 2M Engineering zijn onze sensoroplossingen geschikt voor een breed scala aan industrieën en toepassingen. Enkele voorbeelden zijn industriële machines, elektriciteit en nutsvoorzieningen, telecominstrumentatie, verkoopapparatuur en beveiligingsapparatuur. Wij maken gebruik van een combinatie van op maat ontworpen en standaard sensoren om aan de specifieke eisen van elk project te voldoen en optimale prestaties en functionaliteit te garanderen.

Vezeloptische sensor(en) voor detectie van gas-, water- en waterstoflekkage
Slimme glasvezelsensoren voor toestandsafhankelijk onderhoud van ondergrondse infrastructuren In dit project wordt een proeftuin voor toestandsafhankelijk onderhoud van...
Industriële slijtvaste sensor voor compressoren - RSens
Haal het giswerk uit de onderhoudsplanning 2M Engineering heeft een industriële slijtagesensor ontwikkeld, gecertificeerd en produceert...
Slimme pakkingsensor voor detectie van lekkages op afstand
Intelligente pakking voor lekdetectie Gas, olie, water en vele andere gassen en vloeistoffen worden getransporteerd door pijpleidingen. Lekkage kan...
nl_NLDutch