Vroege Kankerdetectie met behulp van lasers

Vroege Kankerdetectie met behulp van Photonic Crystal Lasers (EDOCAL)

Het EDOCAL-project wordt gefinancierd door het 7e kaderprogramma voor onderzoek en technologische ontwikkeling, subsidieovereenkomst nummer 231993, van de Europese Unie.

Evidence Based Vroege Opsporing van Kanker

Vroege opsporing van kanker

Wereldwijd kunnen duizenden mensen veel baat hebben bij een vroege opsporing van kanker. Wereldwijd zijn er 24,6 miljoen mensen met kanker. Tegen 2020 zullen dat er meer dan 30 miljoen zijn. De last van kanker kan worden verminderd door systematische en rechtvaardige implementatie van op feiten gebaseerde strategieën voor vroegtijdige opsporing, preventie en behandeling van kankerpatiënten.

Doorbraak met behulp van halfgeleiderlaser- en beeldtechnologie

Het doel van het EDOCAL-project is om een baanbrekend instrument te creëren voor de vroegtijdige detectie van kankercellen door de allernieuwste laser- en beeldvormingstechnologie te combineren met toonaangevend medisch onderzoek. Het combineert geavanceerde, bewezen, goedkope telecom- en geavanceerde halfgeleidertechnologieën met de nieuwste ontwikkelingen en inzichten in medische procedures van de RTD-partners.

Toonaangevende Medisch Kankeronderzoek & KMO's die samenwerken

Expertise van zowel medische als technologische kant maakt het mogelijk om een dergelijk innovatief product te creëren dat kan worden gebruikt voor eerstelijns kankeropsporing. Dit zal de vroegtijdige opsporing van kanker voor meer mensen over de hele wereld toegankelijker maken. Het zal mensen in staat stellen om proactiever te worden in de wereldwijde strijd tegen kanker.

Er zijn vijf partners in het consortium. Twee RTDS en drie MKB-bedrijven, waaronder 2M Engineering. We combineren onze technische expertise en innovatieve productontwikkeling met de capaciteiten van onze partners om het best mogelijke product te leveren. Door het project op deze manier uit te voeren wordt jarenlange expertise op dit gebied van technologie en ook medisch onderzoek en praktijk gebruikt om een zeer waardevol, baanbrekend resultaat te leveren. Het onderliggende technologieplatform van EDOCAL zal ook toepasbaar zijn voor toekomstige medische diagnostische oplossingen. Een voorbeeld hiervan kan zijn de niet-invasieve glucose bewakingsapparaat. Voor dit project is de enige focus van EDOCAL het maken van een hulpmiddel voor vroege kankerdetectie, de Photonic Cancer Detector (PCD).

Vroege opsporing van kanker
nl_NLDutch