Innovatie en onderzoek

Innovatie ontsluiten

Uw hightech R&D-partner voor het creëren van sensorproducten

2M Engineering, een dynamische, onderzoek verrichtende KMO, kijkt uit naar de mogelijkheid om als uw strategische partner te fungeren in hoogtechnologisch onderzoek en ontwikkeling voor het creëren van sensorgebaseerde producten. Met een onwrikbare inzet voor innovatie besteden we een aanzienlijk deel van onze jaarlijkse omzet aan R&D-activiteiten en verleggen we voortdurend de grenzen van wat mogelijk is.

Bij 2M hebben we het unieke vermogen om abstracte medische en industriële uitdagingen om te zetten in tastbare, gebruiksvriendelijke oplossingen en producten. Als vitale brug tussen toepassing en technologie combineren we onze expertise in beide domeinen om opmerkelijke resultaten te leveren. Ons overkoepelende doel is om de perfecte balans te vinden tussen geavanceerde technologie, naadloze maakbaarheid en maximaal gebruikersvoordeel.

Wanneer u 2M kiest als uw R&D-partner, krijgt u toegang tot een schat aan kennis en ervaring die ons in staat stelt complexe problemen rechtstreeks aan te pakken. Door gebruik te maken van onze gespecialiseerde vaardigheden helpen wij u door het ingewikkelde landschap van productontwikkeling te navigeren, zodat het eindresultaat uw verwachtingen overtreft.

Bundel vandaag nog uw krachten met 2M Engineering en ontsluit een wereld van mogelijkheden. Samen zullen we baanbrekende oplossingen ontwikkelen die een revolutie in de industrie teweegbrengen en een betere toekomst creëren.

2M richt zich voornamelijk op drie gebieden: medische apparatuur, wearables en industriële & milieusensoroplossingen.

Zoeken naar nieuwe partnerschappen en samenwerkingsverbanden

Op zoek naar nieuwe partnerschappen en samenwerkingen beschikken wij over een uitgebreid netwerk van gewaardeerde onderzoeksorganisaties, universiteiten en ziekenhuizen, zowel in eigen land als internationaal. Wij verwelkomen graag kansen om deel te nemen aan ondernemingen die een betrouwbare en bekwame onderzoeks- en ontwikkelingspartner nodig hebben, met name op het gebied van sensorproducten. Of het nu gaat om projecten onder de H2020, SME Instrument, of Eurostars initiatieven, we zijn goed uitgerust om onze expertise bij te dragen en vruchtbare allianties te smeden.

De kracht van samenwerking vrijmaken

Uw onderzoeksinspanningen verbeteren

Concepten omzetten in tastbare realiteit: Valideer uw ideeën met levensechte prototypes

Heeft u een innovatief idee dat in de praktijk moet worden gevalideerd? Ons snelle en risicoloze prototypingproces, ondersteund door onze veelzijdige en schaalbare technologieplatforms, zet uw concepten snel om in volledig functionele prototypes, zodat u ze kunt testen met echte gebruikers in levensechte scenario's.

Gestroomlijnde meetoplossingen voor de behoeften van uw organisatie

Zoekt u een praktische en betrouwbare meetopstelling voor uw organisatie, onderzoek of klinische studie? Zoek niet verder.

2M biedt uitgebreide end-to-end meetoplossingen op maat van uw specifieke eisen. Of u nu een robuust biomedisch signaalverwerkingssysteem nodig hebt of geavanceerde algoritmen wilt maken, onze expertise zorgt voor naadloze integratie en gebruiksvriendelijke bediening. Vertrouw op ons voor praktische en efficiënte meetoplossingen voor een breed scala aan toepassingen.

Zet uw visie om in een volwaardig product

Wilt u een gloednieuw product tot leven brengen?

2M is gespecialiseerd in de ontwikkeling van complexe sensorgebaseerde producten en biedt een schat aan ervaring in productontwikkeling. Van conceptualisering tot realisatie blinken wij uit in het maken van stabiele en nauwkeurige sensoroplossingen die uitblinken in de echte wereld. Daarnaast bieden we uitgebreide ondersteuning voor industrialisatie, certificering en productie, zodat een naadloze overgang van prototype naar marktklaar product is gewaarborgd. Vertrouw op 2M om uw ideeën om te zetten in een compleet en succesvol product.

Toepassingsgericht onderzoek en ontwikkeling

Bij 2M draaien onze onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen om specifieke toepassingsgebieden, waarbij de volgende domeinen prioriteit hebben:

Medische oplossingen en apparaten

Industriële en IoT-oplossingen

Sport en e-gezondheidstoepassingen

Een rode draad door deze gebieden is onze inzet voor het creëren van innovatieve detectieproducten en uitgebreide oplossingen. Om aan deze reis te beginnen, verdiepen we ons eerst in de beoogde toepassing. We analyseren grondig waar de oplossing zal worden gebruikt, de doelgroep en het kernprobleem dat moet worden opgelost. Door de kern van het probleem kritisch te beoordelen, zorgen we ervoor dat we de echte uitdaging aanpakken. Bovendien evalueren we de technische haalbaarheid van het project en de compatibiliteit met de mogelijkheden van 2M.

Gezien de omvang van elk project en de beschikbaarheid van financiële middelen, is het ons uiteindelijke doel om van het genereren van nieuwe ideeën over te gaan tot de ontwikkeling van prototypes en, idealiter, tot de productiefase. Wij erkennen echter dat deze weg vaak meer tijd vergt dan aanvankelijk verwacht. Daarom streven we naar langetermijnpartnerschappen die in het belang zijn van alle betrokken partijen, zodat we het potentieel van elk project volledig kunnen onderzoeken en realiseren.

Medisch Point of Care & wearables

 • Bloeddiagnostiek en andere lichaamsvloeistoffen
 • Kankerdetectie
 • Multi-sensor wearables inclusief ECG-patches
 • Rehabilitatiegeneeskunde met inbegrip van revalidatie van beroertes
 • Activiteitsmonitoring & 9DOF-bewegingsmonitoring
 • Slaapbewaking
 • Babyfoon met behulp van gedrukte elektronica
 • Bloeddruk

Industrieel & Milieu

 • Sensoren voor de olie- en gasindustrie (slijtage, scheuren, druk, temperatuur)
 • Vloeistofsensoren (snelheid, vullen, ...) voor het waterbeheer van het ivd

E-gezondheid & Sport

 • Activiteit/beweging volgen
 • Tracking en tracing van goederen en personen
 • Professionele sporten (voetbal, hardlopen, zwemmen, fietsen...)

Expertise in certificering van industriële en medische apparatuur

Als het gaat om industriële en medische certificering beschikt 2M over uitgebreide kennis en ervaring. Wij zijn goed bekend met industriële ATEX-certificering en met certificeringen voor medische hulpmiddelen zoals CE-IVD, 1m, 2a en 2b. Aangezien de certificeringseisen en regelgeving zich blijven ontwikkelen, is het van cruciaal belang om certificering en risicobeheer al in een vroeg stadium van productonderzoek en -ontwikkeling aan te pakken.

Bij 2M bieden we uitgebreide ondersteuning bij kwaliteitsmanagementsystemen, productcertificering en naleving van de regelgeving, hetzij door hulp te bieden, hetzij door de volledige verantwoordelijkheid op ons te nemen.

Via ons uitgebreide netwerk werken we samen met gecertificeerde bedrijven die uitblinken in ontwikkeling, productie, marketing en verkoop. Een van die organisaties is Dutch Medical Devices, een voorbeeld van ons streven naar een naadloos traject van ontwikkeling in een vroeg stadium tot commercieel succes, met inachtneming van de hoogste kwaliteitsnormen en wettelijke richtlijnen.

Binnen ons uitgebreide netwerk zijn wij er trots op samen te werken met een selecte groep medisch gecertificeerde bedrijven die de expertise bezitten om medische hulpmiddelen te produceren en met succes op de markt te brengen. Deze onschatbare bron dient als optimale springplank voor innovators en ondernemers die nieuwe medische producten en oplossingen op de wereld willen introduceren.

Door samen te werken met deze gevestigde bedrijven bieden wij u een naadloze weg naar commercialisering. Samen kunnen we door het complexe landschap van de productie van medische hulpmiddelen navigeren en ervoor zorgen dat de strenge industrienormen en wettelijke vereisten worden nageleefd. Met ons netwerk van vertrouwde partners kan uw visie op baanbrekende medische ontwikkelingen werkelijkheid worden, deuren openen naar onaangeboorde mogelijkheden en een revolutie in de gezondheidszorg teweegbrengen. Zie bijvoorbeeld: Nederlandse Medische Hulpmiddelen.

Doorbraaktechnologieën

2M heeft een continue interesse in het verkennen en creëren van nieuwe technologieën die het potentieel hebben om essentiële bouwstenen te worden voor de volgende generaties producten. 2M staat altijd open voor het gezamenlijk verkennen van nieuwe technologische innovaties op de volgende gebieden:

 • Nieuwe sensorprincipes
 • Connectiviteit en draadloze technologieën
 • Bedrukte, flexibele en textiele elektronica
 • Slimme algoritmen en signaalverwerking
 • Nieuwe fotonica en optische sensortechnologieën
 • Microfluïdica en MEMs-sensoren

Ideeën komen echter uit vele richtingen, dus we staan altijd open om te leren over uw ideeën. 

Innovatie stimuleren en productoplossingen realiseren

Bij 2M brengen we een schat aan expertise en middelen in om uw projecten vooruit te helpen en ideeën om te zetten in tastbare resultaten. Werk samen met 2M en maak gebruik van onze uitgebreide middelen, expertise en niet aflatende toewijding om uw ideeën om te zetten in baanbrekende productoplossingen die een betekenisvol verschil maken in de wereld. Dit is wat ons onderscheidt:

Geavanceerde sensorkennis

Met een uitgebreide kennis van sensoren en detectieprincipes bieden wij een breed overzicht van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. Onze state-of-the-art knowhow zorgt ervoor dat we de meest relevante technologieën inzetten voor uw specifieke behoeften.

Expertise in productcreatie

Ons team blinkt uit in de creatie van zowel eenvoudige als complexe producten. Dankzij onze uitgebreide ervaring ontwikkelen wij stabiele en nauwkeurige detectieoplossingen die uitzonderlijk presteren in reële scenario's. Van concept tot uitvoering, wij begeleiden u bij het gehele traject van productontwikkeling.

Domeinspecifieke applicatiekennis

Wij beschikken over diepgaande expertise in de verschillende domeinen waarin 2M actief is. Hierdoor kunnen we waardevolle inzichten en oplossingen op maat bieden die aansluiten bij de unieke vereisten van uw industrie of sector.

Integratie van baanbrekende technologieën

Wij kunnen baanbrekende technologieën naadloos integreren met bestaande productietechnieken. Deze fusie resulteert in praktische oplossingen die het beste van innovatie en gevestigde praktijken combineren.

Certificering en kwaliteitsbeheer

Ons team is goed vertrouwd met de fijne kneepjes van industriële en medische certificering, waaronder RF-tests, naleving van de regelgeving en kwaliteitsbeheersystemen. Wij zorgen ervoor dat uw producten voldoen aan de noodzakelijke normen en vereisten.

Industrialisering en productie-expertise

Afhankelijk van uw eisen bieden wij uitgebreide ondersteuning bij industrialisatie, productie en productassemblage. Gespecialiseerd in kleine tot middelgrote serieproductie (tot 20.000 stuks), werken wij samen met vertrouwde partners voor productie op grotere schaal.

Internationale samenwerking

Met een track record van succesvolle samenwerkingen gedijen wij goed in een internationale context. Wij werken naadloos samen met onderzoeksinstellingen, medische organisaties en commerciële entiteiten van elke omvang, en bevorderen een dynamische omgeving voor innovatie en groei.

Uitgebreide ontwikkelingsfasen

Onze betrokkenheid omvat het hele ontwikkelingsproces. Van conceptverrijking en testen tot proof of concept creatie, prototype ontwikkeling en uiteindelijk product creatie, wij zijn uw toegewijde partner bij elke stap.

Commercialiseringssteun

Samen onderzoeken we de beste wegen om uw producten te commercialiseren. Met onze begeleiding helpen wij u door de complexiteit van het op de markt brengen van uw innovaties te navigeren en hun potentiële impact te maximaliseren.

Inzet voor onderzoek en ontwikkeling

Wij zetten ons op lange termijn in voor onderzoek en ontwikkeling. Onze sterke ambitie is om onderzoeksconcepten en ideeën te vertalen in praktische productoplossingen waar individuen en organisaties echt baat bij hebben.

Expertise in verbonden oplossingen

Hoewel we complete connected oplossingen bieden, inclusief web-, app- en cloud-integratie, ligt onze primaire focus op slimme detectiehardwareproducten. Dit omvat de essentiële biomedische signaalverwerking en ingebedde apparaatsoftware die nodig is voor optimale functionaliteit.

BPatch-continue-bloeddruk-bio-impressie

Samenwerking bevorderen voor wederzijds succes

Bij elk project is het cruciaal om te erkennen dat verschillende belanghebbenden verschillende belangen en motivaties kunnen hebben. Bij 2M blinken we uit in het creëren van win-win oplossingen die effectief inspelen op de behoeften van alle betrokken partijen.

Bij het vormen van projectpartnerschappen of consortia zoeken wij zorgvuldig naar complementaire vaardigheden en expertise onder de teamleden. Dit zorgt ervoor dat de verantwoordelijkheden duidelijk worden afgebakend, waardoor belangenconflicten worden vermeden en de weg wordt vrijgemaakt voor open communicatie en echt teamwerk.

Onze gezamenlijke aanpak is gebaseerd op de overtuiging dat we door het op één lijn brengen van belangen en het bevorderen van een coöperatieve sfeer de best mogelijke resultaten voor alle betrokkenen kunnen bereiken. Wij geven prioriteit aan wederzijds succes en streven ernaar een omgeving te creëren waarin alle belanghebbenden hun sterke punten kunnen inbrengen en kunnen profiteren van de collectieve expertise van het team.

Met 2M als uw partner kunt u vertrouwen op onze inzet voor het opbouwen van sterke, coöperatieve relaties waarin de belangen van alle betrokkenen voorop staan. Samen zullen we een open dialoog en naadloze samenwerking bevorderen en uitstekende resultaten leveren die voldoen aan de verwachtingen van alle betrokken partijen en deze zelfs overtreffen.

Meer informatie?

nl_NLDutch