Innovatie en onderzoek

Innovatie ontsluiten

Uw hightech R&D-partner voor het creëren van sensorproducten

2M Engineering, een dynamisch onderzoek verrichtend MKB, wacht met ongeduld op de mogelijkheid om te fungeren als uw strategische partner in hoogtechnologisch onderzoek en ontwikkeling voor het creëren van sensorgebaseerde producten. Bij 2M hebben we het unieke vermogen om abstracte medische en industriële uitdagingen om te zetten in tastbare, gebruiksvriendelijke oplossingen en producten. Als onmisbare brug tussen toepassing en technologie combineren we onze expertise in beide domeinen om opmerkelijke resultaten te leveren. Ons overkoepelende doel is om de perfecte balans te vinden tussen geavanceerde technologie, naadloze produceerbaarheid en maximaal voordeel voor de gebruiker.

2M richt zich voornamelijk op ontwikkeling, certificering en productie op 3 gebieden:

 • Draagbare & Point of Care medische apparaten
 • Professionele wearables
 • Industriële sensoroplossingen

Zoeken naar nieuwe partnerschappen en samenwerkingsverbanden

Op zoek naar nieuwe partnerschappen en samenwerkingen beschikken wij over een uitgebreid netwerk van gewaardeerde onderzoeksorganisaties, universiteiten en ziekenhuizen, zowel in eigen land als internationaal. Wij verwelkomen graag kansen om deel te nemen aan ondernemingen die een betrouwbare en bekwame onderzoeks- en ontwikkelingspartner nodig hebben, met name op het gebied van sensorproducten. Of het nu gaat om projecten onder de H2020, SME Instrument, of Eurostars initiatieven, we zijn goed uitgerust om onze expertise bij te dragen en vruchtbare allianties te smeden.

De kracht van samenwerking vrijmaken

Uw onderzoeksinspanningen verbeteren

Ideeën omzetten in prototypes

Heeft u een innovatief idee dat in de praktijk moet worden gevalideerd? Ons snelle en risicoloze prototypingproces, ondersteund door onze veelzijdige en schaalbare technologieplatforms, zet uw concepten snel om in volledig functionele prototypes, zodat u ze kunt testen met echte gebruikers in levensechte scenario's.

End 2 end sensorproducten

2M biedt uitgebreide end-to-end meetoplossingen op maat van uw specifieke eisen. Of u nu een robuust biomedisch signaalverwerkingssysteem nodig hebt of geavanceerde algoritmen wilt maken, onze expertise zorgt voor naadloze integratie en gebruiksvriendelijke bediening. Vertrouw op ons voor praktische en efficiënte meetoplossingen voor een breed scala aan toepassingen.

Certificering en productie

2M is gespecialiseerd in het maken van sensorgebaseerde producten. Daarnaast bieden we uitgebreide ondersteuning voor industrialisatie, certificering van medische en industriële apparaten en productie, zodat de overgang van prototype naar marktrijp product naadloos verloopt.

Bij 2M zijn onze onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen gericht op specifieke toepassingsgebieden, waarbij de volgende domeinen prioriteit hebben:

 • Medische apparaten en wearables
 • e-Health & sport wearables
 • Industriële en IoT-oplossingen

Een rode draad door deze gebieden is onze inzet voor het creëren van innovatieve detectieproducten en uitgebreide oplossingen. Om aan deze reis te beginnen, verdiepen we ons eerst in de beoogde toepassing. We analyseren grondig waar de oplossing zal worden gebruikt, de doelgroep en het kernprobleem dat moet worden opgelost. Door de kern van het probleem kritisch te beoordelen, zorgen we ervoor dat we de echte uitdaging aanpakken. Bovendien evalueren we de technische haalbaarheid van het project en de compatibiliteit met de mogelijkheden van 2M.

Gezien de omvang van elk project en de beschikbaarheid van financiële middelen, is het ons uiteindelijke doel om van het genereren van nieuwe ideeën over te gaan tot de ontwikkeling van prototypes en, idealiter, tot de productiefase. Wij erkennen echter dat deze weg vaak meer tijd vergt dan aanvankelijk verwacht. Daarom streven we naar langetermijnpartnerschappen die in het belang zijn van alle betrokken partijen, zodat we het potentieel van elk project volledig kunnen onderzoeken en realiseren.

 • Bloeddiagnostiek en andere lichaamsvloeistoffen
 • Kankerdetectie
 • Multi-sensor wearables inclusief ECG-patches
 • Rehabilitatiegeneeskunde met inbegrip van revalidatie van beroertes
 • Activiteitsmonitoring & 9DOF-bewegingsmonitoring
 • Slaapbewaking
 • Babyfoon met behulp van gedrukte elektronica
 • Bloeddruk

E-health en sportieve wearables

 • Activiteit/beweging volgen
 • Tracking en tracing van goederen en personen
 • Professionele sporten (voetbal, hardlopen, zwemmen, fietsen...)

Industriële sensoroplossingen

 • Sensoren voor de olie- en gasindustrie (slijtage, scheuren, druk, temperatuur)
 • Vloeistofsensoren (snelheid, vullen, ...) voor het waterbeheer van het ivd

Expertise in certificering van industriële en medische apparatuur

Als het gaat om industriële en medische certificering beschikt 2M over uitgebreide kennis en ervaring. Wij zijn goed bekend met industriële ATEX-certificering en met certificeringen voor medische hulpmiddelen zoals CE-IVD, 1m, 2a en 2b. Aangezien de certificeringseisen en regelgeving zich blijven ontwikkelen, is het van cruciaal belang om certificering en risicobeheer al in een vroeg stadium van productonderzoek en -ontwikkeling aan te pakken.

Doorbraaktechnologieën

2M heeft een continue interesse in het verkennen en creëren van nieuwe technologieën die het potentieel hebben om essentiële bouwstenen te worden voor de volgende generaties producten. 2M staat altijd open voor het gezamenlijk verkennen van nieuwe technologische innovaties op de volgende gebieden:

 • Nieuwe sensorprincipes
 • Connectiviteit en draadloze technologieën
 • Bedrukte, flexibele en textiele elektronica
 • Slimme algoritmen en signaalverwerking
 • Nieuwe fotonica en optische sensortechnologieën
 • Microfluïdica en MEMs-sensoren

Ideeën komen echter uit vele richtingen, dus we staan altijd open om te leren over uw ideeën. 

Innovatie stimuleren en productoplossingen realiseren

Bij 2M brengen we een schat aan expertise en middelen in om uw projecten vooruit te helpen en ideeën om te zetten in tastbare resultaten. Werk samen met 2M en maak gebruik van onze uitgebreide middelen, expertise en niet aflatende toewijding om uw ideeën om te zetten in baanbrekende productoplossingen die een betekenisvol verschil maken in de wereld. Dit is wat ons onderscheidt:

Geavanceerde sensor knowhow

Met een uitgebreide kennis van sensoren en detectieprincipes bieden wij een breed overzicht van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. Onze state-of-the-art knowhow zorgt ervoor dat we de meest relevante technologieën inzetten voor uw specifieke behoeften.

Expertise in productcreatie

Ons team blinkt uit in de creatie van zowel eenvoudige als complexe producten. Dankzij onze uitgebreide ervaring ontwikkelen wij stabiele en nauwkeurige detectieoplossingen die uitzonderlijk presteren in reële scenario's. Van concept tot uitvoering, wij begeleiden u bij het gehele traject van productontwikkeling.

Toepassingsgerichtheid

Wij beschikken over diepgaande expertise in de verschillende domeinen waarin 2M actief is. Hierdoor kunnen we waardevolle inzichten en oplossingen op maat bieden die aansluiten bij de unieke vereisten van uw industrie of sector.

Integratie van technologie

Wij kunnen baanbrekende technologieën naadloos integreren met bestaande productietechnieken. Deze fusie resulteert in praktische oplossingen die het beste van innovatie en gevestigde praktijken combineren.

Certificering en kwaliteitsbeheer

Ons team is goed vertrouwd met de fijne kneepjes van industriële en medische certificering, waaronder RF-tests, naleving van de regelgeving en kwaliteitsbeheersystemen. Wij zorgen ervoor dat uw producten voldoen aan de noodzakelijke normen en vereisten.

Industrialisatie en productie

Afhankelijk van uw eisen bieden wij uitgebreide ondersteuning bij industrialisatie, productie en productassemblage. Gespecialiseerd in kleine tot middelgrote serieproductie (tot 20.000 stuks), werken wij samen met vertrouwde partners voor productie op grotere schaal.

Internationale partners & netwerk

Met een track record van succesvolle samenwerkingen gedijen we goed in een internationale context. We werken naadloos samen met onderzoeksinstellingen, medische organisaties en commerciële entiteiten van elke omvang, waardoor we een dynamische omgeving voor innovatie en groei creëren.

Ondersteuning bij commercialisering

Samen onderzoeken we de beste wegen om uw producten te commercialiseren. Met onze begeleiding helpen wij u door de complexiteit van het op de markt brengen van uw innovaties te navigeren en hun potentiële impact te maximaliseren.

Focus op R&D

Wij zetten ons op lange termijn in voor onderzoek en ontwikkeling. Onze sterke ambitie is om onderzoeksconcepten en ideeën te vertalen in praktische productoplossingen waar individuen en organisaties echt baat bij hebben.

Experts in connectiviteit

Hoewel we complete connected oplossingen bieden, inclusief web-, app- en cloud-integratie, ligt onze primaire focus op slimme detectiehardwareproducten. Dit omvat de essentiële biomedische signaalverwerking en ingebedde apparaatsoftware die nodig is voor optimale functionaliteit.

BPatch-continue-bloeddruk-bio-impressie

Samenwerking bevorderen voor wederzijds succes

Bij elk project is het cruciaal om te erkennen dat verschillende belanghebbenden verschillende belangen en motivaties kunnen hebben. Bij 2M blinken we uit in het creëren van win-win oplossingen die effectief inspelen op de behoeften van alle betrokken partijen.

Bij het vormen van projectpartnerschappen of consortia zoeken wij zorgvuldig naar complementaire vaardigheden en expertise onder de teamleden. Dit zorgt ervoor dat de verantwoordelijkheden duidelijk worden afgebakend, waardoor belangenconflicten worden vermeden en de weg wordt vrijgemaakt voor open communicatie en echt teamwerk.

Onze gezamenlijke aanpak is gebaseerd op de overtuiging dat we door het op één lijn brengen van belangen en het bevorderen van een coöperatieve sfeer de best mogelijke resultaten voor alle betrokkenen kunnen bereiken. Wij geven prioriteit aan wederzijds succes en streven ernaar een omgeving te creëren waarin alle belanghebbenden hun sterke punten kunnen inbrengen en kunnen profiteren van de collectieve expertise van het team.

Met 2M als uw partner kunt u vertrouwen op onze inzet voor het opbouwen van sterke, coöperatieve relaties waarin de belangen van alle betrokkenen voorop staan. Samen zullen we een open dialoog en naadloze samenwerking bevorderen en uitstekende resultaten leveren die voldoen aan de verwachtingen van alle betrokken partijen en deze zelfs overtreffen.

nl_NLDutch