Contactloze thermometer

Contactloze temperatuurmetingen

De CIR-100 is een contactloze infraroodthermometer die de temperatuur van een persoon meet op een afstand van 25 - 70 cm, zonder met hem in contact te komen. Hij meet de temperatuur van het voorhoofd en geeft de voorhoofdstemperatuur en de vertaalde mondtemperatuur in het bereik van 34°C - 43°C (93.2°F - 109.4°F).

De contactloze thermometer is een innovatieve combinatie van de modernste infrarood- en lasertechnologie. 

Meer achtergrond over IR thermometers...

CIR-100-Contactloze-Infrad-Temperatuursensor
Meet-temperatuur-van-25-75cm-afstand

Nauwkeurig over een afstand van 25-70cm 

Deze contactloze thermometer combineert sensorinformatie van de verschillende sensoren en voegt die samen met slimme algoritmen die een nauwkeurige detectie van iemands gezicht doen. Dit resulteert in een nauwkeurige temperatuurmeting die vergelijkbaar is met de orale lichaamstemperatuur over een afstand tussen het voorhoofd en de thermometer variërend van 25-70 cm.

Voordelen van contactloze thermometers

contactloze-thermometer
CIR100 beschikbaar als gezondheidskiosk

Snelle meetresultaten

De volledige temperatuurmeting gebeurt in slechts enkele seconden. Ga voor de thermometer staan. Start de meting en de resultaten zijn binnen enkele seconden beschikbaar.

Volledig onopvallend

De contactloze thermometer heeft een grote tolerantie ten aanzien van de positie van de gebruiker ten opzichte van het apparaat. Dit gecombineerd met het grote afstandsbereik resulteert in mogelijkheden om nauwkeurige temperatuurmetingen te verrichten met minimale verstoring van de gebruikers. Geen thermometers meer direct in het gezicht. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor autonome temperatuurmeting zonder tussenkomst van extra personeel.

Meer over contactloze thermometers...

Standalone apparaat of complete temperatuur screening oplossingen

2M levert de CIR100 als standalone apparaat voor integratie in kiosken van derden. 2M biedt ook concurrerende temperatuur screening oplossingen op basis van uw eisen. Oplossingen die onmiddellijk temperatuurmetingen leveren of deze opslaan. 
 

Kenmerken

Mondelinge lichaamstemperatuur

Het CIR-100 meet de temperatuur van het voorhoofd en geeft de temperatuur van het voorhoofd en de vertaalde orale temperatuur in het bereik van 34°C - 43°C (93.2°F - 109.4°F).

Nauwkeurigheid

De CIR-100 laboratoriumnauwkeurigheid is ±0,5˚C over het volledige meetbereik van 25-70 cm bij gebruik binnenshuis.

Snelle meting

De temperatuurmetingen worden binnen 5 seconden voltooid. De CIR-100 wordt door de fabrikant gekalibreerd en hoeft niet opnieuw te worden gekalibreerd tijdens de levensduur.

Slimme algoritmen

De camera maakt gebruik van slimme algoritmen om een nauwkeurige temperatuurmeting te leveren onder gespecificeerde gebruiksomstandigheden. Alle verwerking gebeurt binnen in de CIR-100.

OEM/ODM

De CIR-100 kan worden geïntegreerd in grotere systemen. Customisaties en extra functies zijn mogelijk op aanvraag.

Connectiviteit

De CIR-100 wordt gevoed via de USB-interface op de achterkant van het toestel. Deze USB-interface wordt ook gebruikt voor seriële communicatie met het apparaat. Uitgebreide API-documentatie is beschikbaar om de integratie te vergemakkelijken.

Beoogd gebruik van de contactloze thermometer CIR100

De CIR-100 is een contactloze infrarood temperatuursensor die de temperatuur van een persoon op een afstand van 25 - 70 cm meet, zonder met hem in contact te komen. Hij meet de temperatuur van het voorhoofd en geeft de voorhoofdstemperatuur en de vertaalde mondtemperatuur in het bereik van 34°C - 43°C (93.2°F - 109.4°F).

Het apparaat mag slechts worden gebruikt om de temperatuur van één persoon tegelijk te meten. Het toestel is bedoeld om personen te identificeren die ervan verdacht worden koorts te hebben, om te voorkomen dat zij een bepaalde plaats betreden. CIR-100 geeft een temperatuurmeting van een persoon. Volksgezondheidsfunctionarissen moeten aan de hand van hun ervaring met het apparaat in de specifieke gebruiksomgeving de betekenis van koorts of verhoogde temperatuur op basis van de meting bepalen.

Wanneer het apparaat een verhoogde lichaamstemperatuur aangeeft, moet een secundaire screening met een klinische thermometer worden uitgevoerd. De meting mag niet uitsluitend of hoofdzakelijk worden gebruikt om een diagnose van COVID-19 of een andere ziekte te stellen of uit te sluiten.

De CIR-100 contactloze thermometer is goedgekeurd voor gebruik in de VS krachtens het handhavingsbeleid voor telethermografische systemen tijdens de noodsituatie voor de volksgezondheid in verband met het coronavirusziekte 2019 (COVID-19).

Hoe de CIR-100 werkt

De CIR-100 contactloze infrarood temperatuursensor scant het gezicht en gebruikt slimme algoritmes om de orale lichaamstemperatuur te berekenen. De nauwkeurigheid wordt bereikt door het combineren van infrarood sensing technieken met lasergebaseerde fotonica en 2M's slimme algoritmen. 

CIR-100-Contactloze-Infrad-Temperatuursensor

Inhoud

 • CIR-100 Temperatuursensor
 • USB 2.0 kabel mini USB naar USB type A, 0,3 m lengte
 • Producthandleiding

Technische specificaties

 • CIR-temperatuuruitgang: graden Celsius (˚C)
 • Mondeling temperatuurbereik: 34˚C - 43˚C (93,2°F - 109,4°F)
 • Meetduur: 5 seconden
 • Nauwkeurigheid van het laboratorium:
  • ±0,5˚C over het volledige meetbereik van 25-70cm
   Mondelinge temperatuur validatie in afwachting van
 • Afmetingen [L x H x D]: 111 x 60 x 54mm
 • Gewicht: 350gr
 • Vermogen: 5Vdc, < 90mA (USB-voeding)
 • Connectiviteit: USB 2.0 Virtuele COM-poort, 115200 baud, 8 bit, 1 stop, geen pariteit, RTS/CTS-stroomregeling
 • Omgevingstemperatuur : 15 - 31,5˚C
 • Opslagtemperatuur 0°C tot 45°C
 • Relatieve vochtigheid 80% RH, niet condenserend

Mogelijke toepassingen van de contactloze thermometer

Gezondheidskiosken

Koortsonderzoek op luchthavens, ziekenhuizen, (openbare) gebouwen, bedrijven, cafés, scholen, hotels

Gezondheidsscreeningspunten

Het nemen van een meting

De gebruiker staat voor de CIR-100 op een afstand van 25-70 cm. Als de gebruiker niet binnen het bereik staat, geeft het apparaat aan hoe de gebruiker zijn positie kan corrigeren. Binnen enkele seconden na het starten van de meting communiceert het de gemeten temperatuurwaarden via de USB-interface naar een aangesloten apparaat waar het wordt weergegeven. Dit kan een computer zijn, een Android-toestel (integratie met andere besturingssystemen op aanvraag) of een display op afstand (niet inbegrepen). 

Connectiviteit

De infraroodtemperatuursensor wordt via een USB-interface aangesloten op een computer, die het apparaat van stroom voorziet en de communicatie met het apparaat verzorgt. Metingen kunnen worden gestart vanaf de computer waarna de temperatuursensor de temperatuurwaarde terugstuurt volgens de gedefinieerde API.

Uitgebreide API-documentatie en voorbeeldcode is beschikbaar voor eenvoudige integratie.

CE-markering & FCC

 • CE-markering. De CIR-100 voldoet aan de EMC-richtlijn: EN D.W.Z. 61326-1:2013. 

 • FCC-markering. De CIR-100 voldoet aan de limieten voor een digitaal apparaat van klasse B, overeenkomstig deel 15 van de FCC-regels.

 • De laser is een klasse 1 laserapparaat dat voldoet aan IEC 60852-1:2014.

 • Toegelaten voor gebruik in de VS krachtens het handhavingsbeleid voor telethermografische systemen tijdens de noodsituatie in verband met het coronavirusziektebeeld 2019 (COVID-19).

Garantie

1 jaar

CIR-100 Android demo-interface
CIR-100 Android demo-interface
CIR-100 Windows demo-interface
CIR-100 Windows demo-interface

Neem contact op met 2M Engineering voor meer informatie

nl_NLDutch